Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Gulbim divu vietu kāpums; Sevastova pietuvojas WTA ranga simtniekam

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, turpina kāpumu un nu pacēlies par divām vietām uz 80.pozīciju.

Iepriekšējā nedēļā latvietis nepārvarēja Bāzeles ATP World Tour 500 sērijas turnīra pirmo kārtu, ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpjoties augumā raženajam amerikānim Džonam Isneram.

Pirms tam Gulbis sasniedza pusfinālu Vīnes ATP World Tour 500 turnīrā, kas viņam pasaules rangā ļāva veikt kāpumu par 35 pozīcijām un ieņem 82.vietu. Iepriekš latvietis vietu labāko simtniekā zaudējot pirmoreiz kopš 2013.gada februāra.

Gulbis šogad, ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, aizvadījis 38 cīņas, kā laikā gūtas tikai 13 uzvaras.

Pašlaik Gulbja kontā ATP rangā ir 655 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā nedēļā.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus saglabājis 526.vietu, savukārt viņa dvīņubrālis Jānis Podžus atkāpies par divām pozīcijām un atrodams 845.vietā.

Tikmēr Miķelis Lībietis, kurš iepriekšējā nedēļā atgriezās kortā pēc traumas izārstēšanas, atguvis trīs pozīcijas un nu ieņem 860.vietu, bet Mikus Losbergs atrodas 1756.pozīcijā.

Kā zināms, Lībietis sestdien triumfēja Tartu Futures sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālā, tādejādi izcīnot savu ceturto titulu, kamēr vienspēlēs piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas. Vēl joprojām pirmajā vietā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kuram nu seko leģendārais šveicietis Rodžers Federers, bet aiz viņa tagad ir brits Endijs Marejs. Tikmēr ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kuram seko čehs Tomāšs Berdihs un spānis Rafaels Nadals. Uz septīto vietu noslīdējis japānis Kei Nišikori, kuram seko Spānijas tenisists Davids Ferrers. Devītais tagad ir francūzis Risārs Gaskē, bet desmitnieku noslēdz viņa tautietis Žo Vilfrīds Tsonga.

Sevastovai kārtējais kāpums

Tikmēr dāmām Latvijas tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par vienu vietu un nu ieņem 111.pozīciju.

Kā zināms, Sevastova oktobra otrajā pusē sasniedza Maskavas WTA Premier sērijas sacensību pusfinālu, kas viņai pirms nedēļas pasaules rangā ļāva veikt 22 vietu kāpumu uz 112.pozīciju. Pagājušajā nedēļā Latvijas sportiste nepiedalījās nevienā turnīrā, taču viņa tik un tā WTA rangā pacēlusies par vienu vietu.

Šobrīd Sevastova no WTA ranga pirmā simtnieka atpaliek par 83 punktiem.

Tikmēr Latvijas tenisa pirmā rakete joprojām ir Aļona Ostapenko, kura jaunākajā WTA vienspēļu rangā saglabājusi 80.pozīciju.

Savukārt uzreiz 109 vietu kritumu rangā piedzīvojusi Diāna Marcinkēviča, kura nu ieņem 457.vietu, bet Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe šobrīd pasaules rangā atrodama 1068.pozīcijā.

Tikmēr pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Otrā joprojām ir rumāniete Simona Halepa, bet trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, apsteidzot slaveno krievieti Mariju Šarapovu.

Piektā tagad ir poliete Agņeška Radvaņska, kura svētdien uzvarēja sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīrā WTA Finals. Uz sesto vietu nokritusi čehiete Petra Kvitova, bet septītā tagad ir itāliete Flavija Peneta, kura pēc šīs sezonas plāno noslēgt karjeru. Astoto pozīciju savukārt ieņem čehiete Lūcija Šafāržova, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz Angelika Kerbere no Vācijas un talantīgā šveiciete Tīmea Bačinski.






Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi