Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Gulbim otrā kārta liktenīga arī Austrālijas čempionātā

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis ar 4:6, 4:6, 7:5, 6:3, 4:6 piecu setu maratonā zaudējis Krievijas tenisistam Igoram Andrejevam Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas cīņā. Līdz ar to šāgada pirmais Grand Slam turnīrs Gulbim beidzies.Jau desmitajā turnīrā pēc kārtas Ernests nespēj tikt tālāk par otro kārtu (pēdējo reizi tas viņam izdevās pagājušā gada jūlijā ATP Masters turnīrā Cincinati).

Turklāt astoņos no šiem desmit turnīriem Latvijas tenisists piedzīvojis neveiksmes tieši otrajā kārtā.Pirmajā setā Gulbis bija vadībā 2:1, taču tad viņa pretinieks uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, ieskaitot piekto, kurā servēja Ernests, un pabeidza pirmo setu savā labā.Līdzīgi aizritēja arī otrais sets, kurā Andrejevs atkal “salauza” Gulbja servi piektajā geimā.

Trešajā setā abi tenisisti uzvarēja pašu servētajos geimos līdz rezultātam 6:5 Gulba labā. Desmitajā geimā, kad rezultāts bija 5:4, Latvijas tenisistam bija viena setbumba, ko izmantot neizdevās. Taču 12.geimā Ernests otro izdevību izmantoja, izcīnot uzvaru setā.

Ceturtā seta ceturtajā geimā, servējot Andrejevam, Gulbis neizmantoja divas iespējas ar nākamo izspēli gūt izšķirošo punktu. Taču ar trešo mēģinājumu tas viņam izdevās, un Ernests panāca 3:1 pārsvaru. Nākamajā geimā “breikbumba” jau bija krievu tenisistam, taču Gulbis prata atspēlēties – 4:1. Vairāki nākamie geimi aizritēja ļoti sīvā cīņā, tomēr lūzums spēles gaitā neiestājās.

Piektā seta sākumā Ernestam izdevās uzvarēt Andrejeva servētajā geimā un izvirzīties vadībā 3:1. Taču seta vidū pretinieks atspēlējās un panāca izlīdzinājumu 4:4. Desmitajā geimā Gulbis bija vadībā 40:0, tomēr šo pārsvaru nespēja nosargāt. Andrejevs pabeidza gandrīz četras stundas ilgušo cīņu ar pirmo mačbumbu.

Mača statistika liecina, ka Gulbis mazliet labāk servējis (netveramās serves 14:9, dubultkļūdas 8:7) un labāk uzbrucis (53:44), taču pieļāvis vairāk neizprovocēto kļūdu (80:70).

Kā zināms, Gulbis sāka sezonas pirmo Grand Slam turnīru ar uzvaru pār spāni Albertu Montanjesu (6:3, 6:2 un 6:3).

Pasaules rangā šonedēļ Gulbis ieņem 52.vietu, bet Andrejevs – 19.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi