Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Gulbim piektdien priekšā cīņa Stokholmas turnīra vienspēļu un dubultspēļu ceturtdaļfinālos

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Stokholmas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 6-3, 7-6(7:3) divos setos uzveica Igoru Sijslingu no Nīderlandes, sasniedzot turnīra ceturtdaļfinālu.

Piektdien Ernestam priekšā cīņas gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā.

Pirmajos trīs geimos uzvarēja servējošais tenisists, bet ceturtajā Gulbis lauza Sijslinga servi, izvirzoties vadībā ar 3-1. Vēl pēc brīža jau pie savas serves latvietis panāca 4-1, bet turpinājumā droši kontrolēja notikumus laukumā, devītajā geimā iegūstot divas setbumbas un izmantojot otro no tām - 6-3.

Otro setu ar uzvaru geimā pie savas serves sāka nīderlandietis, uz ko Gulbis atbildēja ar identisku panākumu. Trešajā geimā Ernests tika pie divām breikbumbām un ar otro iespēju uzvarēja geimu pie pretinieka serves, izvirzoties vadībā ar 2-1. Tūdaļ sekoja uzvara ceturtajā geimā pie savas serves un jau 3-1, bet turpmākos divus geimus uzvarēja servētājs (4-2 Gulbja labā). Septītajā geimā Gulbis atspēlējās no 0-30, taču Sijslings tomēr pietuvojās setā līdz 3-4. Astotajā geimā pretinieks pie Gulbja serves nonāca vadībā ar 40-0 un beigās panāca neizšķirtu 4-4 setā, bet pēc tam uzvarēja trešajā geimā pēc kārtas. No 4-2 Gulbis otrajā setā bija nonācis iedzinējos ar 4-5, bet desmitajā geimā uzvarēja un panāca 5-5.

Vienpadsmitajā geimā Sijslings neļāva Gulbim gūt ne punkta, bet latvietis pārliecinoši revanšējās divpasmitajā, kas nozīmēja, ka uzvarētājs izšķirsies taibreikā. Tajā Gulbis ātri ieguva 2-0 vadību, pēc tam arī trīs mačbumbas un izmantoja jau pirmo no tām: 7-3.

Gulbis šobrīd ATP rangā ieņem 26.vietu un turnīrā ir izlikts ar piekto numuru, bet Sijslings pašlaik atrodas 67.pozīcijā. Zīmīgi, ka abi tenisisti savā starpā iepriekš nebija spēkojušies.

Gulbis par otrās kārtas pārvarēšanu ieguva 45 ATP ranga punktus un 15500 eiro naudas balvu, bet ceturtdaļfinālā spēkosies ar Ježiju Janoviču no Polijas, kurš izlikts ar trešo numuru. Viņš otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-1 salauza spāņa Giljermo Garsijas-Lopesa pretestību. Gulbis un Janovičs līdz šim aizvadījuši divus savstarpējus mačus - 2010.gadā Gulbis bija pārāks četru setu cīņā Deivisa kausa turnīra ietvaros starp Latvijas un Polijas izlasēm, bet pērn Vimbldonas Grand Slam otrajā kārtā piecu setu trillerī ar 2-6, 6-4, 3-6, 7-6(2), 9-7 revanšējās polis.

Tikmēr ne ātrāk par plkst.15 Gulbis pārī ar krievu Dmitriju Tursunovu izies laukumā dubultspēļu ceturtdaļfinālā. Viņiem pretī stāsies mājinieki no Zviedrijas Jūnass Bjerkmans un Roberts Lindsteds.

Savu līdz šim pēdējo turnīru Gulbis aizvadīja septembra vidū, kad Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sacensībās ieguva savu ceturto ATP titulu. Kopā šosezon latvietis uzvarējis 35 no 50 ATP sērijas mačiem.

Šī ir šobrīd 26 gadus vecā Sijslinga labākā sezona karjerā, jo šī gada jūlijā viņš ATP vienspēļu rangā bija 55.vietā, kas ir viņa rekords. Jūlijā Nīderlandes tenisistam izdevās sasniegt ASV notikušā Ņūportas "ATP World Tour 250" sērijas tenisa turnīra ceturtdaļfinālu, bet maijā viņam tas pats izdevās Disledorfas sacensībās Vācijā.

Jau vēstīts, ka Stokholmas turnīra pirmajā kārtā Gulbis sīvā cīņā ar rezultātu 6-3, 3-6, 7-6 (7:3) uzveica francūzi Žeremī Šardī, savukārt Sijslings pirmdien ar 6-4, 6-2 uzvarēja vācieti Tobiasu Kamki.

Kā zināms, Gulbis trešdien iekļuva Stokholmas turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālā, pārī ar krievu Dmitriju Tursunovu ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3) tiekot galā ar mājiniekiem Patriku Rusēnholmu un Milošu Sekuliču.

Paredzams, ka ceturtdaļfināls pret kādu no mājinieku duetiem, kuri abi saņēmuši rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card", būs jāaizvada piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi