Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Gulbim un Ostapenko 79.pozīcija jaunākajos tenisa rangos

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies vēl par vienu vietu un nu ieņem 79.pozīciju. Šādu pat pozīciju WTA rangā ieņem mūsu vadošā dāmu tenisa pārstāve Aļona Ostapenko, kura arīdzan atguvusi vienu pozīciju.

Gulbis pēdējo turnīru aizvadīja oktobra beigās, kad nespēja pārvarēt Bāzeles ATP World Tour 500 sērijas turnīra pirmo kārtu, ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpjoties augumā raženajam amerikānim Džonam Isneram. Pirms tam latvietis sasniedza pusfinālu Vīnes ATP World Tour 500 turnīrā, kas viņam pasaules rangā ļāva veikt kāpumu par 35 pozīcijām un ieņemt 82.vietu. Iepriekš Gulbis vietu labāko simtniekā zaudēja pirmoreiz kopš 2013.gada februāra.

Gulbis šogad, ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, aizvadījis 38 cīņas, kā laikā gūtas tikai 13 uzvaras. Pašlaik Gulbja kontā ATP rangā ir 655 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā nedēļā.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus saglabājis 526.vietu, savukārt viņa dvīņubrālis Jānis Podžus atkāpies par 14 pozīcijām un atrodams 859.vietā.

Tikmēr Miķelis Lībietis, kurš pirms neilga laika atgriezās kortā pēc traumas izārstēšanas, zaudējis četras pozīcijas un nu ieņem 864.vietu, bet Mikus Losbergs atrodas 1760.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas. Vēl joprojām pirmajā vietā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kuram nu seko brits Endijs Marejs, bet aiz viņa tagad ir leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kamēr uz piekto pozīciju pakāpies titulētais spānis Rafaels Nadals, kuram seko čehs Tomāšs Berdihs. Uz septīto vietu pakāpies Spānijas tenisists Davids Ferrers, kamēr astotais ir japānis Kei Nišikori. Devīto vietu saglabājis francūzis Risārs Gaskē, bet desmitnieku noslēdz viņa tautietis Žo Vilfrīds Tsonga.

Jau vēstīts, ka Džokovičs svētdien pārliecinoši triumfēja Parīzes Masters 1000 sērijas turnīrā, finālā 6-2, 6-4 droši pārspējot Mareju un izcīnot 22.uzvaru pēc kārtas. Serbs kļuvis par vēsturē pirmo tenisistu, kurš vienas sezonas laikā triumfējis sešos prestižās kategorijas turnīros. Šajā turnīrā Džokovičs uzvarēja trešo gadu pēc kārtas un ceturto reizi karjerā.

Tagad pasaules vadošajiem tenisistiem gaidāma brīva nedēļa, bet nākamajā svētdienā viņi uzsāks dalību Londonā paredzētajā sezonas noslēguma turnīrā ATP World Tour Finals.

ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš zaudējis četras vietas un ieņem 375.pozīciju. Dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodami attiecīgi 666. un 667.pozīcijā, kamēr Lībietis piedzīvojis iespaidīgu 374 vietu kritumu un tagad ieņem vien 951.pozīciju.

Dāmas: Ostapenko un Sevastova pakāpjas par vienu pozīciju

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpusies par vienu vietu un nu ieņem 79.pozīciju.

Līdz ar to Ostapenko vairs tikai par divām vietām atpaliek no savas WTA ranga rekordpozīcijas, ko viņa sasniedza septembrī, bet pēdējais turnīrs viņai bija oktobrī, kad viņa nespēja pārvarēt Maskavas WTA Premier sērijas sacensību vienspēļu kvalifikāciju, bet dubultspēlēs tika līdz otrajai kārtai.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA vienspēļu rangā pakāpusies par vienu vietu un nu ieņem 110.pozīciju. Šobrīd viņa no WTA ranga pirmā simtnieka atpaliek par 80 punktiem.

Savukārt trīs vietu kāpumu rangā piedzīvojusi Diāna Marcinkēviča, kura nu ieņem 454.vietu, bet Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe šobrīd pasaules rangā atrodama 1067.pozīcijā.

Tikmēr pirmo vietu pasaules rangā jau ilgstoši ieņem amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē. Otrā joprojām ir rumāniete Simona Halepa, bet trešo pozīciju saglabājusi spāniete Garvinje Mugurusa, apsteidzot slaveno krievieti Mariju Šarapovu.

Piektā ir poliete Agņeška Radvaņska, kamēr viņai seko čehiete Petra Kvitova. Septītā tagad ir pieredzējusī amerikāniete Venusa Viljamsa, kura tādējādi kļuvusi par vecāko ranga pirmā desmitnieka tenisisti pēdējo 20 gadu laikā. ASV sportistei seko itāliete Flavija Peneta, kura pēc šīs sezonas plāno noslēgt karjeru, bet devīto pozīciju ieņem čehiete Lūcija Šafāržova. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz Angelika Kerbere no Vācijas.

Jau vēstīts, ka V.Viljamsa svētdien triumfēja Ķīnā notikušajā WTA Elite Trophy turnīrā, kurā piedalījās tenisistes, kas pasaules sieviešu rangā ieņem 9. līdz 19.vietu. Pašlaik 35 gadus vecā amerikāniete titula mačā ar 7-5, 7-6 (8:6) bija pārāka pār čehieti Karolīnu Plīškovu, nodrošinot sev atgriešanos WTA ranga pirmajā desmitniekā pēc piecu gadu prombūtnes.

Arī dubultspēļu rangā Latvijas pirmās raketes gods pieder Ostapenko, kura pakāpusies par divām vietām un nu ieņem 152.pozīciju. Marcinkēviča zaudējusi divas vietas un nokritusi uz 257.pozīciju, kamēr Sevastova saglabājusi 284.pozīciju, bet Denīza Marcinkēviča atrodama 940.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi