Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Gulbis ar lielisku spēli iekļūst Memfisas turnīra 1/2 finālā

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis piektdien iekļuva Memfisas turnīra pusfinālā. Lieliskā cīņā latvietis ar 3:6, 6:3 un 7:6 pārspēja pasaules ranga 23.numuru Tomašu Berdihu. Otro reizi karjerā Gulbis spēlēs ATP turnīra pusfinālā. Nākamajā kārtā viņš varētu tikties ar galveno favorītu Endiju Rodiku.

* Gulbja pretinieks 1/2 finālā nebūs Rodiks, jo zaudējis Kverijam

Gulbim pirmajā setā bija lieliskas iespējas spēli ievirzīt sev par labu, taču pēc lieliski nospēlētām epizodēm sekoja muļķīgas kļūdas. Gulbim pirmajā setā vien bija deviņi eisi, taču arī trīs dubultkļūdas. Līdz astotajam geimam rezultāts auga punkts punktā, kad Gulbis zaudēja punktu pie sava serves. Lai gan geima galotnē latvietis bija vadībā, nākamajās izspēlēs pārsvars tika zaudēts - 3:5. Berdihs sekmīgi pabeidza setu un uzvarēja ar 6:3.

Otro setu Gulbis iesāka daudz veiksmīgāk. Ceturtajā geimā viņam izdevās lauzt Berdiha servi un panākt 3:1 vadību ar skaistu izspēli pie tīkla. Pēc tam latvietis ātri panāca vadību ar 4:1. Būdams vadībā ar 5:3, Gulbim bija serve, taču ilgi viņš mocījās līdz uzvarai. Berdihs nepadevās, turklāt arī Gulbis kļūdījās, un izspēle ievilkās. Un tomēr setu Gulbis pabeidza ar kārtējo eisu - 6:3.

Izšķirošā seta ceturtajā geimā Gulbis zaudēja punktu pie savas serves un nonāca iedzinējos ar 1:3. Taču pamazām atspēlējās. Tiesa, seta vidū viņam radās problēmas ar ceļgalu, kā dēļ tika ņemta medicīniska palīdzība. Gulbis pēc tam lauza Berdiha servi un panāca 4:5. Pēc tam panāca 5:5. Berdihs ar servēm ātri panāca 40-0, taču Gulbis atspēlējās. Tomēr Berdihs ar servēm ieguva punktu (6:5). Gulbis panāca neizšķirtu un viss izšķīrās taibreikā. Visu setu, kā arī pēc tam taibreikā Gulbis nodemonstrēja lielisku un daudz stabilāku sniekumu un uzvarēja ar 7:3.

Visā spēlē Gulbis izdarīja 23 eisus. Pirmajā setā vien pieļāva trīs dubultkļūdas, taču spēles turpinājumā vēl tikai divreiz servēs dubultā kļūdījās.

Līdz šim abi tenisisti iepriekš bija tikušies vienu reizi, kad pērnā gada augustā Vašingtonā Gulbis zaudēja Berdiham ar 2:6 un 6:7(6).

Šī ir otrā reize Gulbja karjerā, kad viņš spēlēs kāda ATP vienspēļu turnīra pusfinālā. Dubultspēlēs viņam ir divi tituli - 2008.gadā uzvarēts Hjūstonā, bet pērn triumfēja Indianapolisā.

Pusfinālā Gulbja pretinieks tiks noskaidrots galvenā favorīta Endija Rodika un Sema Kverija (8.) spēlē.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā kārtā Gulbis pārspēja pasaules 14.raketi Radeku Štepāneku.

Gulbis otro reizi šajā gadā spēlēja ATP turnīra 1/4 finālā. Gada sākumā viņš Dohā (Katarā) 1/4 finālā zaudēja pasaules ranga līderim Rodžeram Federeram.

Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis, kurš patreiz ieņem 99.vietu ATP rangā, jau ir nopelnījis 180 punktus un 57 800 ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi