Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis atspēlējas pret Granoljersu un Štutgartē sāk ar uzvaru

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vācijas pilsētā Štutgartē notiekošā "ATP World Tour 250" turnīrā otrdien 1.kārtas mačā pārspēja Spānijas tenisistu Marselu Granoljersu. Spānis bija pārāks pirmajā setā (6-4), tomēr Gulbis triumfēja atlikušajos divos (6-1, 6-1) un visā spēlē, kas kopumā ilga stundu un 35 minūtes. 

Pirmo setu ar servi uzsāka Gulbis, taču jau ar pirmo geimu Granoljersam izdevās to lauzt, panākot 1-0 savā labā. Tiesa, latviešu tenisists geimā pieļāva trīs dubultkļūdas. Zīmīgi, ka nākamajā geimā latvietim spraigā cīņā arī izdevās lauzt pretinieka servi, kas solīja aizraujošu mača turpinājumu. Nākamajā geimā Gulbis pie savas serves spānim neļāva gūt ne punkta, panākot 2-1 savā labā. Dueļa turpinājumā abu tenisistu starpā aizritēja ļoti līdzīga cīņa, kurā katram izdevās uzvarēt pie savas serves. Lūzuma punkts bija devītajā setā, kad Granoljerss lauza Gulbja servi un panāca 5-4 savā labā, bet pēc tam spānis spraigā duelī prata uzvarēt arī pie savas serves un setā gūt panākumu ar 6-4.

Otrais sets sākās ar līdzīgu cīņu, kur pirmajos divos geimos abi tenisisti uzvarēja pie savas serves. Taču nākamajos četrus geimus uzvarēja Gulbis, divreiz laužot spāņa servi un panākot jau 5-1savā labā. Nākamajā geimā servēt vajadzēja latvietim, ko viņš arī lieliski izmantoja, ļaujot pretiniekam gūt punktu tikai vienreiz. Līdz ar to pārliecinoša Gulbja uzvara setā ar 6-1.

Trešā seta sākumā Gulbis lauza pretinieka servi, turpinājumā nedodot ne mazāko iespēju atspēlēties: 6-1. Visā mačā Gulbis bija pārāks ar 4-6, 6-1, 6-1. 

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 20 ATP ranga punktus un 7100 eiro (4990 latu) lielu prēmiju. 

Nākamajā kārtā Gulbi ceturtdien gaida tikšanās ar pirmo numuru izlikto vācieti Tomiju Hāsu (ATP 11.), ar kuru latvietis šosezon jau spēlējis trīs reizes. Divas no tām pārāks bijis Hāss. Kopumā abi tikušies piecas reizes; Hāss uzvarējis trijos gadījumos.

Gulbis (24) un trīs gadus vecākais Granoljerss kopumā iepriekš bija tikušies četras reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā mačā vēl 2007.gadā Gulbis uzvarēja Challenger turnīra ietvaros, bet gadu vēlāk spānis revanšējās Hjūstonas ATP turnīra pirmajā kārtā. Savukārt 2009.gadā Oklendā jau atkal pārāks bija latvietis, bet pērn augustā Vinstonas-Seilemas turnīrā ASV aizvadīta abu līdz šim pēdējā spēle, kurā Gulbis piekāpās ar 6-4, 3-6, 2-6. Spānis gan vairāk pazīstams kā lielisks dubultspēļu speciālists - ATP dubultspēļu rangā viņam augstā 3.vieta.

Nupat Vimbldonā Granoljerss pēc zaudējuma francūzim Rišāram Gaskē izstājās jau 1.kārtā, bet Gulbis sasniedza trešo kārtu, pārliecinoši piekāpjoties citam spāņu tenisistam Fernando Verdasko.

Gulbim ir visas iespējas turpināt kāpumu ATP rangā, jo viņam Štutgartē jāaizstāv vien pērn šajā nedēļā Umagas turnīrā iegūtie 20 ranga punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi