Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis ceturto reizi karjerā atzīst Raoniča pārākumu

Latvijas spēcīgākais tenisists Ernests Gulbis piektdien Monreālas Masters turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-7(3:7), 6-4, 4-6 sīvā cīņā atzina Kanādas sportista Miloša Raoniča pārākumu, tādējādi izstājoties no sacensībām. ATP 13.rakete Raoničs Gulbi (38.) uzveica ceturto reizi tikpat savstarpējos mačos. Spēle ilga teju divarpus stundas.

Raoničs pusfinālā tiksies ar negaidīti tālu aizkļuvušo tautieti Vašeku Pospisilu, kurš ATP rangā ieņem 71.pozīciju. Ceturtdaļfināla mača pirmajā setā pie 3-0 kanādieša labā viņa pretinieks Nikolajs Davidenko (Krievija) bronhīta dēļ spēli neturpināja. Pospisils kļuvis par pirmo kanādieti kopš 1969.gada, kurš sasniedzis šī turnīra pusfinālu, bet pēc Raoniča panākuma kļuvis skaidrs, ka vismaz viens šīs valsts pārstāvis spēlēs arī pašmāju turnīra finālā.

Cīņu ar servi uzsāka Gulbis, kuram to izdevās pārvērst uzvarā arī visā geimā, bet tad ar to pašu atbildēja Raoničs. Turpinājumā abi tenisisti bija pārāki pie savām servēm, taču piektajā geimā Raoničs izlīdzināja rezultātu 40:40 un bija tuvu, lai lauztu Gulbja servi, taču nesekmīgi. Septītajā geimā Gulbis pie savas serves, rezultātam esot 40:0, pieļāva divas kļūdas, taču latvietim izdevās noslēgt geimu ar uzvaru un panākt setā 4-3. Raoničs šajā mačā izcēlās ar labu servi, ko varēja novērot arī devītajā geimā, no 0:15 pēc savas kļūdas gūstot četrus punktus pēc kārtas un izlīdzinot rezultātu 4-4, tomēr arī latvietim neklājās sliktāk, kad nākamajā geimā viņš panāca 40:0 un pēc pretinieka kļūdas, kurš izsita bumbiņu autā, uzvarēja geimā.

Turpinājumā pie savas serves atkal labāks bija Raonicš, bet pēc tam - Gulbis, nodrošinot vismaz taibreiku. 12.geimā spraigā duelī pirmo reizi izdevās iegūt breikbumbu, kas vienlaikus bija arī setbumba, taču kanādietim izdevās to atspēlēt. Pēc tam Gulbis vēlreiz panāca setbumbu, tomēr atkal Raoničs prata to atspēlēt. Pēcāk Latvijas tenisista sāncensis guva divus punktus pēc kārtas, uzvarot geimā un izlīdzinot rezultātu setā - 6-6. Līdz ar to bija jāspēlē taibreiks.

Tā sākumā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Raoničs, panākot 4:0 sev par labu. Gulbim izdevās vienu punktu atgūt, bet pēc tam atkal pārāk izrādījās Raoničs. Pēc šī punkta Gulbis triec savu raketi pret zemi. Turpinājumā abi tenisisti apmainījās ar punktiem, bet taibreikā ar 7:2 uzvarēja Raoničs. 

Otrā seta sākumā Gulbis kļuva par pirmo no abiem tenisistiem, kam izdevās lauzt pretinieka servi. Arī nākamajā geimā Gulbis pie savas serves nospēlēja pārliecinoši, turklāt pēc tam latvietis sīksti cīnījās (30:30), kad servēja Raoničs, taču otro reizi pēc kārtas Latvijas labākajam tenisistam servi neizdevās lauzt. Turpinājumā abi tenisisti guva uzvaras geimos pie savas serves. Seta desmitais geims iesākās ar Gulbja servi, taču Raoničam sīvā cīņā izdevās tikt pie breikbumas, tomēr latvietis ar teicamu servi to atspēlēja. Pēc tam Gulbis pieļauj dubultkļūdu un uzdāvināja vēl vienu breikbumbu pretiniekam, taču arī to latviešu tenisists atspēlēja, bet pēc tam guva divus punktus pēc kārtas un uzvarēja otro setu ar 6-4.

Trešā seta pirmajā geimā Gulbim izdodas atspēlēt trīs punktus pie Raoniča serves un no 0:40 panākt 40:40, pēc ilgas spēkošanās latvietis tiek pie breikbumbas, tomēr to neizdodas realizēt un pēcāk kanādietis uzvar pirmajā geimā. Turpmākajos geimos abi tenisisti bija pārāki pie savām servēm, tomēr ceturtajā geimā Gulbis servējot pieļāva trīs dubultkļūdas pēc kārtas, kā rezultātā kanādietis ieguva trīs breikbumbas. Pirmo no tām latvietis atspēlēja, taču pēc tam atkal pieļāva dubultkļūdu, zaudējot geimu un ļaujot Raoničam izšķirošajā setā izvirzīties vadībā ar 3-1. Pēc tam Gulbis kanādieša kļūdu dēļ arī tika pie trim breikbumbām, no kurām izmantoja pirmo, savukārt turpinājumā latvietis bija pārāks pie savas serves un panāca izlīdzinājumu 3-3. Nākamajos divos geimos sportisti uzvarēja pie savas serves, taču devītajā latvietis tika pie breikbumbas (40:30), tomēr to Raoničs pēc teicamas serves atspēlējā un pēcāk uzvarēja arī geimu, nonākot viena uzvarēta geima attālumā no triumfa mačā. Tajā kanādietis ļoti sīvā duelī tomēr tika pie mačbumbas, ko arī izmantoja un uzvarēja visā mačā.

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 38.vietu, taču, pateicoties iekļūšanai Monreālas turnīra ceturtdaļfinālā un nopelnītajiem 180 reitinga punktiem (+ 68 680 dolāru prēmija), nākamnedēļ latvietis pacelsies par vairākām vietām augstāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi