Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis Delribīčas ATP World Tour 250 pirmajā kārtā sakauj mājinieku Bleiku

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ASV notiekošā Delribīčas _ATP World Tour 250 _sērijas turnīra pamatsacensību pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja mājinieku sportistu Džeimsu Bleiku.Pirmo setu Gulbis aizvadīja ļoti pārliecinoši, pirmajā un trešajā geimā laužot pretinieka servi.

Lai arī ceturtajā geimā latvietis pēc ilgstošas cīņas zaudēja punktu pie savas serves, viņš bija pārāks nākamajos trīs geimos pēc kārtas un ar kopumā četriem iegūtiem breikiem pirmajā setā guva pārliecinošu uzvaru.Otrā seta pirmajos četros geimos abi tenisisti pie savas serves bija nekļūdīgi, bet tad katrs pamīšus tika pie viena breika. Pēc uzvaras septītajā geimā Gulbis geimu vēlāk neizmantoja piecas breikbumbas, tomēr ar sesto beidzot lauza Bleika servi un panāca 5-3 savā labā. Nākamajā geimā gan latvietis neizmantoja teicamu iespēju nodrošināt uzvaru mačā, jo neizmantoja serves priekšrocības, tomēr desmitajā geimā izcīnīja septīto breiku mačā un tika pie panākuma.Gulbis šobrīd ATP rangā ieņem 109.vietu, bet Bleiks atrodas 99.pozīcijā un turnīrā piedalījās ar speciālo ielūgumu jeb wild card.Kā ziņots, Gulbis pamatsacensībās iekļuva, pārvarot trīs kvalifikācijas sacensības kārtas. Pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja mājinieku Danielu Kosakovski, otrajā cīņā ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja ukraini Iļju Marčenko, bet pēc tam smagā trīs setu spēlē ar 6-7 (4:7), 7-5, 6-4 pieveica vēl vienu ukraini Denisu Molčanovu.Par kvalificēšanos pamatturnīram Gulbis tika pie 12 ATP ranga punktiem, bet par pirmās kārtas pārvarēšanu viņam pienākas vēl 20 punkti.Delribīčā Gulbis 2010.gadā izcīnīja pirmo no saviem diviem ATP raudzes tituliem, bet pērn viņš sacensībās tika līdz ceturtdaļfinālam. Tādējādi šogad turnīrā latvietim jāaizstāv 45 ATP ranga punkti.Tikmēr Bleiks šobrīd ATP rangā atkritis uz 99.vietu, kaut karjeras laikā spējis ieņemt arī ceturto pozīciju. Šis bija vien otrais ATP pamatturnīrs šogad, kurā Bleiks piedalījies, - pagājušajā nedēļā viņš aizkļuva līdz Memfisas ATP World Tour 250 sērijas turnīra otrajai kārtai.Otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar amerikāni Semu Kveriju, kurš izlikts ar trešo numuru. Mačs naktī uz ceturtdienu sāksies ne ātrāk kā plkst.3.30 pēc Latvijas laika. Abi tenisisti līdz šim tikušies trīs reizes - 2009.gada Roland Garros turnīra mačā Parīzē uzvarēja Gulbis, bet 2010.gadā Memfisā un vēl gadu vēlāk Valensijā divos setos pārāks izrādījās 25 gadus vecais Kverijs. 

Pirmajā kārtā Kverijs spēkojās ar savu tautieti Maiklu Raselu, kurš pārtrauca maču brīdī, kad atradās zaudētājos ar rezultātu 2-6, 2-2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi