Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis Hamburgā piekāpjas ATP ranga 140.raketei Hajekam; ar Federeru nespēlēs

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vācijā notiekošā Hamburgas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 6-2, 4-6 trešdien piekāpās Čehijas sportistam Janam Hajekam, kurš ATP rangā ieņem vien 140.vietu. Abi tenisisti tikās pirmo reizi.

Gulbis, kurš ATP rangā ieņem 36.vietu un turnīrā bija izlikts ar 15.numuru (un bija atbrīvots no pirmās kārtas), sacensības noslēdzis ar 20 nopelnītiem ATP ranga punktiem un 6600 eiro prēmiju. 

Maču ar servi uzsāka Gulbis, pārliecinoši to pārvēršot uzvarā arī geimā, panākot 1-0 savā labā. Nākamo geimu uzvarēt izdevās Hajekam, tomēr pēc tam pie savas serves latviešu tenisists bija pārāks, nonākot vadībā ar 2-1. Dueļa turpinājumā aizritēja līdzīga cīņa, kurā nedaudz izpaudās Gulbja pārspēks, jo pat pie pretinieka serves viņam izdevās gūt vairākus punktus, kamēr Hajekam ar latvieša serves apstādināšanu veicās krietni sarežģītāk. Tomēr abi tenisisti aizvadīja ļoti līdzīgu cīņu, taču devītajā geimā beidzot kādam no tenisistiem izdevās lauzt pretinieka servi. Tas bija Hajeks, kurš šādi panāca 5-4 savā labā un nonāca viena geima attālumā no uzvaras setā. Nākamajā geimā aizritēja ļoti līdzīga cīņa, taču to pie savas serves tomēr uzvarēja čehs, gūstot panākumu arī visā setā ar 6-4.

Arī otrā seta iesākumā servēja Gulbis, kuram izdevās izcīnīt uzvaru pirmajā geimā, bet ar to pašu atbildēja arī pretinieks. Trešajā geimā latvietis nonāca mata tiesas attālumā no savas serves zaudēšanas, taču Gulbis prata saņemties un uzvarēt. Nākamajā geimā Gulbis tika pie divām breikbumbām, no kurām izmantota pirmā, kā rezultātā latvietim izdevās pirmo reizi mačā lauzt Hajeka servi un otrajā setā panākt 3-1 savā labā. Latviešu tenisists turpināja pārliecinoši un nākamajā geimā pie savas serves panāca jau 4-1. Pēcāk katrs tenisists uzvarēja pa geimam, bet pēc tam Gulbis atkal lauza Hajeka servi, uzvarot setā ar 6-2 un nodrošinot izšķirošo cīņu par uzvaru otrās kārtas duelī.

Trešo setu ar sevi atkal uzsāka Gulbis, taču čehs to lauza, izvirzoties vadībā. Hajeks turpināja pārliecinoši arī nākamajā geimā, panākot vadību 2-0. Daudz netrūka, lai Gulbis zaudētu trešo geimu pēc kārtas, taču pēc smagas cīnās viņam izdevās uzvarēt pie savas serves un panākt 1-2. Tomēr nākamajā geimā Gulbim neizdevās lauzt pretinieka servi, kā rezultātā viņš nonāca iedzinējos jau ar 1-3. Nākamajos setos pārāks bija Gulbis, kurš reizi prata uzvarēt pie savas serves un lauzt pretinieka, izlīdzinot rezultātu setā 3-3. Tomēr uzreiz pēc tam Gulbis kārtējo reizi pamanījās zaudēt savu servi, bet pēcāk zaudēt arī nākamajā geimā, nonākot nepaskaužamā situācijā - 3-5. Nākamajā geimā servēja Gulbis, ātri vien nonākot iedzinējos ar 0:30, taču latvietis prata atspēlēties un panākt 4-5. Tomēr desmitajā geimā latviešu tenisistam neizdevās apstādināt Hajeka servi, kā rezultātā čehs tika pie trim mačbumbām, no kurām izmantoja pirmo, uzvarot setā ar 6-4 un arī visā spēlē.

Hajeks trešajā kārtā tiksies ar slaveno šveicieti Rodžeru Federeru (ATP 5.), kurš turnīrā izlikts ar 1.numuru un otrās kārtas mačā ar 3-6, 6-3, 6-2 uzveica mājinieku Danielu Brandsu (58.). 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi