Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Gulbis iemācījies savaldīt savas emocijas tenisa kortā

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis atklājis, ka beidzot iemācījies savaldīt savas emocijas kortā un vairs nestrīdas ar tiesnešiem, kur tas nav vajadzīgs.

''Serves uzņemšanā es jūtos pārliecinošāk nekā jebkad agrāk,'' pēc iekļūšanas Losandželosas tenisa turnīra finālā Gulbi citē laikraksts ''Los Angeles Times''. ''Ja jūs redzētu mani pērn, kad es gada laikā salauzu varbūt 60 raketes.''

''Piemēram [piektdien] es biju situācijā, kad servējot pieļāvu parastu kļūdu, taču pirms gada es dotos runāt ar tiesnesi. Tagad esmu sapratis, ka nav vajadzīgs ko uzsākt, ja tik un tā no tā nekas nemaīnīsies.''

Gulbis arī atklāja, ka agrāk nebija īpašu vērību pievērsis iekļūšanai ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā Francijas atklātajā čempionātā. ''Es vienkārši domāju, ka viss ies uz priekšu, tāpēc nepieliku pietiekami daudz darba, lai paliktu līmenī. Tagad esmu to novērtējis un trīs pēdējās nedēļas smagi trenējies.''

Gulbis sestdien Losandželosā ar 6:2, 7:6 (7:4) uzvarēja amerikāni Aleksu Bogomolovu Profesionālo tenisistu asociācijas (ATP) 250 punktu sērijas turnīra pusfinālā un otro reizi karjerā iekļuva šādu turnīru finālā.

Svētdienas finālmačā Gulbja pretinieks būs turnīrā ar pirmo numuru izliktais amerikānis, pasaules devītā rakete Mārdijs Fišs ar ko latvietis vēl nekad nav spēlējis. ''Gulbis cerēs uz saviem sitieniem un vēlēsies iegūt iniciatīvu. Es arī vēlos to pašu. Es arī vēlos iegūt kontroli [pār cīņas gaitu],'' ''Los Angeles Times'' citē Fišu.

Līdz šim vienīgo reizi ATP turnīru finālā Gulbis spēlēja 2010. gadā Delreibīčā, ASV, kur uzvarēja horvātu Ivo Karloviču, kurš pirms tam pusfinālā bija pārspējis tieši Fišu.

"Farmers Classic" tenisa turnīrs Losandželosā notiek uz cietā seguma kortiem, un tā balvu fonds ir 619 500 dolāru. Pirmajā kārtā Gulbis vienspēlēs pārspēja beļģi Ksavjeru Malisu, otrajā - amerikāni Danielu Kosakovski, ceturtdaļfinālā - argentīnieti Huanu Martinu del Potro. Ar iekļūšanu finālā viņš nopelnījis 150 punktus reitingā un 59 400 ASV dolāru prēmiju.

Gulbis Losandželosā izcīnīja pirmās uzvaras pēdējos piecos spēlētajos turnīros. Gulbis nebija uzvarējis kopš maija, kad spēlēja Nicas turnīrā, Francijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi