Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis Indianvelsas turnīra kvalifikāciju sāk ar uzvaru trijos setos pār jauno amerikāni Herisonu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ASV notiekošā prestižā Indianvelsas Masters 1000 sērijas turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā otrdien trīs setu cīņā ar 6-7 (5:7), 6-2, 6-4 pieveica 18 gadus veco amerikāni Kristianu Herisonu. 

Pēc taibreikā zaudēta pirmā seta, otrajā spēles daļā Gulbis bija ļoti pārliecinošs un uzvarēja pirmos četrus geimus, bet vēlāk triumfēja ar 6-2, kaut pamanījās zaudēt arī geimu pie savas serves. Izšķirošajā setā trešajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi un noturēja pārsvaru līdz uzvarošām cīņas beigām. 

Gulbis, kurš jaunākajā ATP rangā ieņem 67.vietu, izcīnīja uzvaru jau devītajā spēlē pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā viņš pēc kvalifikācijas pārvarēšanas triumfēja Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, tiekot pie sava trešā ATP titula karjerā. 

Tikmēr Herisons jaunākajā ATP rangā atrodas 392.vietā, bet Līdz šim augstākā ieņemtā pozīcija jaunajam amerikānim bijusi vien nedaudz labāka kā šobrīd - 387.vieta. Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ticis pie astoņiem ATP ranga punktiem. 

Gulbis Indianvelsas turnīra pamatsacensībām nekvalificējās, jo to dalībnieku skaits tika noteikts jau ar rangu pirms pāris nedēļām, tomēr jaunākais rangs tika ņemts vērā kvalifikācijas dalībnieku izlikšanā un tāpēc latvietim sacensībās ir pirmais numurs. 

Izšķirošajā cīņā par vietu pamatsacensībās Gulbis spēkosies ar beļģi Olivjē Rohusu, kurš pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 6-2, 6-4 pārspēja savu ar 21.numuru izlikto tautieti Rubenu Bemelmansu. 32 gadus vecais Rohuss šobrīd ATP rangā ieņem 150.vietu un abu tenisistu līdz šim vienīgajā savstarpējā spēlē 2006.gadā pārāks bija beļģis. 

Mačs risināsies naktī uz ceturtdienu un sāksies aptuveni pusnaktī pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi