Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis izcīna trešo ATP titulu karjerā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien otro reizi karjerā triumfēja Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, tiekot pie sava trešā ATP vienspēļu titula karjerā.

Finālmačā Gulbis, kurš sacensības uzsāka vēl no kvalifikācijas, ar 7-6 (7:3), 6-3 pieveica Eduāru Rožē-Vaselēnu no Francijas. Pirmajā setā latvietis spēja atspēlēt arī setbumbu.

Gulbis jau no cīņas sākuma sāka pierādīt savu pārsvaru un otrajā geimā pirmoreiz lauza pretinieka servi. Tomēr Vaselēns nedomāja padoties un uzreiz nākamajā geimā atguva breiku. Devītajā geimā jau divas "slēptās setbumbas" ieguva Vaselēns. Otrajā no reizēm Gulbis pieļāva dubultkļūdu un nokļuva iedzinējos ar 4-5.

Nākamais geims izvērtās notikumiem bagāts. Sākotnēji Gulbis tika pie divām breikbumbām, tomēr turpinājumā jau setbumbu ieguva Vaselēns. Pirms tās izspēles Gulbis skaļi izteica neapmierinātību par pretinieka rīcību, uzlādējot sevi, un tas arī deva rezultātus - latvietis atspēlēja setbumbu un uzvarēja arī nākamās divas izspēles, panākot izlīdzinājumu 5-5. Seta uzvarētājs noskaidrojās taibreikā, kura pirmajā daļā latvietis panāca 4:1. Pēc savām servēm Vaselēns pietuvojās līdz 3:4, tomēr nākamajās trijās izspēlēs uzvarēja latvietis, triumfējot ar 7:3.

Otrajā setā pirmajos setos geimos ritēja līdzīga cīņa un Gulbis pirmoreiz pretinieka servi lauza septītajā geimā, bet pēc tam jau pilnībā pārņēma cīņas iniciatīvu un salauza pretinieku arī devītajā geimā. Tas arī kļuva par noslēdzošo geimu cīņā.

Šis bija pirmais ATP tūres turnīrs kopš 2007.gada Hjūstonas sacensībām, kad finālmačā sacentās divi tenisisti, kuri atrodas ārpus ranga pirmā simtnieka.

Par triumfu Gulbis saņēma 78 000 dolāru (41 886 latu) un jaunu Porsche automašīnu.

Gulbis šonedēļ ATP rangā atrodas 109.vietā un šo turnīru uzsāka no kvalifikācijas, kurā uzvarēja mājinieku Danielu Kosakovski, kā arī ukraiņus Iļju Marčenko un Denisu Molčanovu.

Tikmēr pamatsacensībās pirmajā kārtā Gulbis otrdien ar 6-1, 6-4 uzvarēja mājinieku sportistu Džeimsu Bleiku, kurš pasaules rangā atrodas 99.pozīcijā un turnīrā piedalījās ar "wild card", otrās kārtas mačā, kas sākotnēji lietus dēļ tika pārcelts, latvietis ceturtdien saistošā cīņā ar rezultātu 6-4, 4-6, 7-6 (7:4) pieveica ar trešo numuru izlikto amerikāni Semu Kveriju, kuram pasaules ranga 23.pozīcija. Ceturtdaļfinālā Gulbis piektdien ar 6-1, 6-4 pārliecinoši uzvarēja mazpazīstamo spāni Danielu Munjosu de la Navu, kurš rangā ieņem vien 154.vietu, bet pusfinālā sestdien ar 6-3, 4-6, 7-6 (7:2) uzvarēja vācieti Tomiju Hāsu, kurš bija izlikts ar otro numuru, atrodas ranga 19.pozīcijā.

Gulbis šo turnīru noslēdza ar 262 ATP ranga punktu nopelnīšanu - 12 par kvalifikācijas pārvarēšanu un 250 par fināla sasniegšanu. Pirmdien viņš jaunākajā rangā pakāpsies uz aptuveni 70.vietu.

Gulbis ATP ranga pirmajā simtniekā nav bijis kopš jūlija beigām, kad izkrita pirmoreiz kopš 2009.gada oktobra.

Savu pirmo vienspēļu titulu karjerā Gulbis izcīnīja tieši 2010.gada Delribīčas sacensībās, bet otro reizi labākais bija 2011.gada Losandželosas ATP turnīrā. Zīmīgi, ka viņš ne reizi nav zaudējis arī ATP dubultspēļu turnīru finālos.

Savukārt šobrīd ATP ranga 105.vietā esošais Vaselins turnīru uzsāka ar uzvaru pār itāli Flavio Čipollu, bet pēc tam bija pārāks arī pār horvātu tenisistu Ivo Karloviču un lietuvieti Ričardu Beraņķi, bet sacensību pusfinālā francūzis sestdien ar 6-4, 4-6, 6-4 uzvarēja turnīra galveno favorītu Džonu Isneru no ASV.

Vaselins piedalījās savā pirmajā ATP vienspēļu finālmačā karjerā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies trīs reizes Challenger sērijas turnīru ietvaros un Gulbis šajos mačos kopā bija zaudējis vien vienu setu. Viens no šiem mačiem notika 2006.gadā, bet divi - 2007.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi