Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis izstājas no Montekarlo turnīra un netiek pie iespējas spēkoties ar Džokoviču

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Montekarlo Masters 1000 sērijas turnīra pamatsacensību otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 0-6, 6-3, 3-6 zaudēja argentīnietim Huanam Monako.

Tādējādi Gulbis netika pie iespējas trešajā kārtā tikties ar ATP ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas.

Pirmo setu Gulbis uzsāka neveiksmīgi, zaudējot pirmās trīs izspēles pie savas serves un vēlāk ļaujot Monako ar trešo mēģinājumu tikt pie breika. Ar neveiksmi noslēdzās arī nākamais geims pie latvieša serves, kad viņš divas reizes atspēlēja breikbumbu, tomēr pēc ilgstošas cīņas nokļuva zaudētājos ar 0-3. Nākamajā geimā Monako panāca jau 4-0 savā labā, bet piektajā geimā Gulbis vēlreiz nesekmīgi sacentās pie savas serves, kad atkal ilgstošā cīņā atspēlēja divas breikbumbas. Ar trešo piegājienu gan Monako savu panāca, panākot 5-0 savā labā, bet sekojošajā geimā nodrošināja uzvaru visā setā.

Arī otro setu Gulbis sāka līdzīgi neveiksmīgi, pirmajā geimā nokļūstot zaudētājos ar 15:40 un jau ceturto reizi pēc kārtas ļaujot Monako tikt pie breika. Trešajā geimā latvietim beidzot izdevās šo sēriju lauzt, tomēr tas neglāba viņu no nonākšanas iedzinējos ar 1-3. Atspēlēties Gulbim izdevās sestajā geimā, kad viņš izvirzījās vadībā ar 40:0 un ar pirmo mēģinājumu tika pie sava pirmā breika mačā. Savukārt septītajā geimā latvietim nācās atspēlēt vienu breiku, tomēr viņam izdevās pirmo reizi pārņemt cīņas vadību. Savas pozīcijas Gulbis nostiprināja ar iegūtu breiku astotajā geimā, bet nākamajā geimā latvietis līdzsvaroja cīņas rezultātu, setā uzvarot ar 6-3.

Veiksmīgo sniegumu Gulbim gan neizdevās turpināt arī trešajā setā, kur pēc pirmajiem trim geimiem viņš nokļuva zaudētājos ar 0-3, kārtējo reizi ilgstošā cīņā reizi ļaujot Monako tikt pie breika. Ceturtajā geimā latvietis tika pie sava pirmā punkta trešajā setā, bet geimu vēlāk Monako panāca 4-1 savā labā. Svarīgi notikumi risinājās sestajā geimā, kad ilgstošā cīņā atkal pārāks bija Monako, sesto reizi tiekot pie breika un panākot 5-1 savā labā. Tomēr jau nākamajā geimā Gulbis atbildēja ar to pašu, vienu punktu atgūstot un geimu vēlāk panākot 3-5. Devītajā geimā Gulbim bija teicama iespēja atspēlēties, taču viņa vienīgā breikbumba palika neizmantota.

Šobrīd ATP pasaules rangā Gulbis ieņem 56.vietu, bet Monako atrodas 20.pozīcijā un turnīrā izlikts ar 14.numuru.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies trīs reizes. 2007.gadā Bostades ATP turnīra pirmajā kārtā Gulbis zaudēja ar 6-7 (6:8), 6-3, 4-6, bet 2009.gadā turnīrā Tokijā revanšējās, kad Monako izstājās pie rezultāta 6-3, 4-1 latvieša labā.

Savukārt abu tenisistu iepriekšējais mačs tika aizvadīts 2010.gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kad Gulbis cieta neveiksmi ar 3-6, 6-7 (5:7), 1-6.

Šajā sezonā līdz pat pagājušajai nedēļai Monako ATP turnīros bija cietis tikai neveiksmes, vienīgos panākumus izcīnot Deivisa kausa sacensībās. Tomēr pagājušajā nedēļā viņš aizkļuva līdz Hjūstonas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pusfinālam, kurā piekāpās vēlākajam uzvarētājam Džonam Isneram no ASV.

Panākumus Monako turpina arī Montekarlo sacensībās, pirmās kārtas mačā ar 6-4, 6-0 pārliecinoši pieveicot slovāku Martinu Kližanu. Šajā cīņā Monako uzvarēja pēdējos desmit geimus.

Tikmēr Gulbis pēc ilgāka neveiksmju perioda pēdējos turnīros startējis ļoti sekmīgi. Marta sākumā latvietis triumfēja Delribīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, tiekot pie sava trešā ATP titula karjerā, bet pēc tam viņš sasniedza arī Indianvelsas "Masters 1000" turnīra ceturto kārtu. Ieskaitot šo abu turnīru kvalifikācijas sacensības, Gulbis triumfēja 13 mačos pēc kārtas.

Pirmās sacensības kopš tā laika Gulbis aizvadīja aprīļa sākumā, kad Montekarlo kortos, kur tagad risinās arī "Masters 1000" turnīrs, palīdzēja Latvijas izlasei Deivisa kausa cīņā pieveikt Monako.

Montekarlo turnīra pirmajā kārtā Gulbis otrdien ar 4-6, 6-2, 6-3 pieveica augumā raženo amerikāni Isneru, kurš vēl svētdien triumfēja Hjūstonas ATP sacensībās.

Par dalību turnīrā Gulbis tika pie 45 ATP ranga punktiem.

Montekarlo sacensībās Gulbis spēlēja piekto reizi savā karjerā, bet līdz šim viņš ne reizi nav ticis tālāk par otro kārtu. Pērn viņš šajā turnīrā nepiedalījās, tāpēc šoreiz ATP ranga punkti nebija jāaizstāv.

Trešajā kārtā Monako sacentīsies ar Džokoviču, kurš potītes traumas dēļ apsvēra iespēju šajā turnīrā nestartēt. Otrajā kārtā viņš trešdien ar 4-6, 6-1, 6-4 uzvarēja krievu Mihailu Južniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi