Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Gulbis līdzīgā cīņā zaudē Nadalam

Ernests Gulbis Romas Masters turnīra pusfinālā līdzīgā cīņā sestdien piekāpās titulētajam spānim Rafaelam Nadalam – 4:6, 6:3, 4:6. Cīņa ilga divas stundas un 47 minūtes. Iekļūšana Masters turnīra pusfinālā, kā arī uzvara pār pasaules ranga līderi Rodžeru Federeru šonedēļ ir Latvijas labākā tenisista lielākie panākumi karjerā.

Gulbis gandarīts par spīti zaudējumam Nadalam

FOTO: Gulbja un Nadala spēle

VIDEO: Gulbja un Nadala spēles epizode

Spēli iesāka Ernests un diemžēl jau pirmajā geimā zaudēja savu servi – dubultkļūda, vairāki sitieni autā. Nadals, kurš Romas turnīrā paša servētajos geimos vēl nebija zaudējis ne reizi, panāca 2:0, toties nākamajā geimā Gulbis viņu atstāja “sausā”.

Pirmā seta turpinājumā tenisisti turpināja krāt punktus ar savām servēm. Ļoti gara bija septītā geima izspēlē, kurā “vienādi” bija sešas reizes, līdz Gulbim izdevās gūt virsroku. Abiem izdevās gan spožas epizodes, gan kļūdas, kuru diemžēl Ernestam bija vairāk (pirmajā setā 22:9).

Desmitajā geimā Gulbis nopelnīja otro un trešo “breikbumbu” spēlē, taču tās nerealizēja, un pēdējo gadu māla seguma kortu lielākais spēciālists ar pirmo setbumbu pabeidza 58 minūtes ilgušo pirmo setu.

Otrā seta sākumā Ernestam beidzot izdevās uzvarēt geimā, kurā servēja pasaules trešā rakete, un pēc tam izvirzīties vadībā 3:0. Piektajā geimā latvietim bija jāatspēlē “breikbumba”, taču viņš nezaudēja kontroli pār cīņas gaitu – 4:1.

Astotajā geimā pieckārtējais Romas Masters turnīru uzvarētājs Nadals atspēlēja pirmo setbumbu, bet brīdi vēlāk Gulbis ar savu servi setu pabeidza. Zīmīgi, ka ne šogad, ne pērn spāņu tenisists Romā nebija zaudējis nevienā setā.

Izšķirošā trešā seta pirmajā geimā, servējot spāņu zvaigznei, latvietis ieguva iespēju ar nākamo izspēli izcīnīt pirmo punktu, taču Nadalam izdevās atspēlēties.

Līdz sestajam geimam tenisisti pārliecinoši realizēja savas serves priekšrocības, taču tad nepatikšanās servējot nokļuva Gulbis – 0:40. Ar vairākām izcilām servēm un sitieniem pa sānu līniju Ernests likvidēja gan šo triju punktu deficītu, gan vēl vienu “breikbumbu”.

Desmitajā geimā situācija atkārtojās, un šoreiz pieredzējušais Spānijas tenisists kļūdas nepieļāva, gandrīz trīs stundas ilgušo maču pabeidzot ar pirmo mačbumbu.

Spēles statistika liecina, ka Gulbis bija ievērojami pārāks gan pēc izpildītajām netveramajām servēm (13:0), gan precīzajiem uzbrukuma sitieniem (50:18), taču arī pēc neizprovocētajām kļūdām (56:23).

Tenisisti iepriekš bija aizvadījuši divas savstarpējās cīņas. 2008.gadā gan Vimbldonas čempionātā, gan Madrides Masters turnīrā uzvarēja Nadals.

Kā zināms, prestižo Masters turnīru pusfinālā Gulbis iekļuvis pirmo reizi. Par iekļūšanu pusfinālā Gulbis nopelnīja 360 reitinga punktus, kas viņam nākamnedēļ garantēs vietu pasaules labāko četrdesmitniekā, un 103 450 eiro prēmiju.

Otrajā pusfinālā divu Spānijas tenisistu divcīņā Dāvids Ferers (13.) ar 7:5, 6:3 pārspēja Fernando Verdasko (6.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi