Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Gulbis līdzjutēju balsojumā kļuvis par valsts gada populārāko sportistu

Par Latvijas gada populārāko sportistu līdzjutēju balsojumā piektdien kļuvis tenisists Ernests Gulbis, saņemot "Gada balvas sportā" apbalvojumu.

Gulbja pretinieki izšķirošajā līdzjutēju balsošanas kārtā bija autosportists Reinis Nitišs un orientierists Edgars Bertuks. Par populārāko Gulbis kļuva abās balsojuma kārtās.

Pērno gadu Gulbis pabeidza ATP ranga 139.vietā, bet 12 mēnešu laikā veica iespaidīgu kāpumu un tagad ieņem 24.pozīciju. Gada laikā Gulbis ieguva divus titulus un uzvarēja 37 no 55 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījās.

Gada uzlecošās zvaigznes titulu tikmēr saņēma hokejists Zemgus Girgensons, kurš pašlaik ir vienīgais Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošais latvietis. Viņš balsojumā apsteidza Kristeru Gudļevski (hokejs), Līnu Mūzi (šķēpmešana), Kristapu Porziņģi (basketbols) un Tomu Skujiņu (šosejas riteņbraukšana).

Svinīgā ceremonija ik gadu vienkopus pulcē sporta sabiedrības cilvēkus - lielākās Latvijas zvaigznes un panākumu guvējus, daudzsološākos jaunos talantus un Latvijas sporta dzīves vadītājus. Klātesošie kopā ar sporta līdzjutējiem rezumē gada spilgtākos sporta notikumus un svinīgā atmosfērā publiski pasakās saviem izcilniekiem.

Jau iepriekš bija zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu saņem basketbola treneris Imants Pļaviņš, bet pārējās 14 nominācijās uzvarētāji tiek paziņoti pasākumā.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Igo Japiņa Sporta aģentūra prestižo sporta balvu pasniegšanas ceremoniju rīko jau devīto reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi