Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis Minhenes ATP 250 turnīru sāk ar pārliecinošu uzvaru pret somu Nieminenu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vācijā notiekošā Minhenes _ATP World Tour 250 _sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien uzvarēja somu Jarko Nieminenu.

Aizvadītajā mačā Gulbis bija pārāks ar rezultātu 6-4, 6-2.

Pēc nekļūdīgi aizvadītiem pirmajiem trim geimiem pirmā nopietnā cīņa par punktu izvērtās ceturtajā geimā, kad Gulbis atspēlēja vienu breikbumbu un ar lielām grūtībām nosargāja savu servi. Sekojošajos divos geimos abi tenisisti pie savas serves atkal darbojās pārliecinoši, rezultātam kļūstot 3-3. Pirmo nozīmīgo izrāvienu Gulbis veica septītajā geimā, kad sākotnēji neizmantoja vienu breikbumbu, bet vēlāk ar atkārtotu mēģinājumu lauza Nieminena servi un panāca 4-3 savā labā. Nākamajā geimā latvietis pārliecinoši panāca 5-3 savā labā, bet geimu vēlāk nespēja izmantot vienu iegūtu setbumbu, vēlāk piedzīvojot zaudējumu geimā. Neizmantoto iespēju Gulbis ar uzviju atspēkoja desmitajā geimā, kad nezaudēja nevienā izspēlē un pārliecinoši nodrošināja uzvaru visā setā.

Otrā seta ievadā abi tenisisti pie savas serves vairs nebija tik pārliecinoši. Vispirms trešajā geimā Nieminena servi ar pirmo mēģinājumu lauza Gulbis, bet nākamajā geimā ar to pašu gandrīz atbildēja soms, gan nespējot izmantoto nevienu no divām breikbumbām un nokļūstot iedzinējos ar 1-3. Nākamajā geimā Gulbim bija vēl viena iespēja lauzt sāncenša servi, tomēr tā palika neizmantota, bet geimu vēlāk latvietis pārliecinoši panāca 4-2 savā labā. Lielas grūtības savam pretiniekam Gulbis sagādāja arī septītajā geimā, kad cīņas gaitā tika pie divām breikbumbām. Ar otro mēģinājumu latvietis panāca 5-2 savā labā, bet geimu vēlāk nodrošināja uzvaru mačā, atspēlējot trīs breikbumbas pēc kārtas.

Gulbis pašlaik ATP rangā ieņem 47.vietu, bet Nieminens atrodas 42.pozīcijā. Labāko piecdesmitniekā Gulbis iekļuvis pirmoreiz kopš 2011.gada oktobra.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis ticis pie 20 ATP ranga punktiem.

Šī abiem tenisistiem bija ceturtā savstarpējā spēle, Gulbim tiekot pie ceturtās uzvaras. Pirmie divi panākumi latvietim bija vēl 2008. un 2010.gadā, bet trešais sekoja šīgada februārī, kad Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā viņš bija pārāks ar 6-3, 6-2.

Otrajā kārtā Gulbis tiksies ar vācieti Tomiju Hāsu, kurš izlikts ar trešo numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi