Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis par spīti labam sniegumam atzīst pasaules septītās raketes del Potro pārākumu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis prestižā Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pamatsacensību otrās kārtas mačā ceturtdien zaudēja pazīstamajam argentīnietim Huanam Martinam del Potro, kurš izlikts ar otro numuru.

Mačā latvietis cieta neveiksmi ar rezultātu 6-7 (5:7), 3-6.

Pirmajā setā abi sportisti sacentās ļoti līdzvērtīgā cīņā, kurā nevienam neizdevās tikt pie jebkāda veida pārsvara. Visos 12 geimos abi tenisisti prata nosargāt savu servi, tikai reizi kādam no viņiem tiekot pie breika iespējas. To trešajā geimā neizmantoja del Potro, kad Gulbis prata atspēlēt vienīgo breikbumbu. Pēdējos trijos geimos, kuros serves tiesības bija Gulbim, viņš zaudēja tikai viena izspēlē, tomēr arī del Potro pie savas serves bija gana pārliecinošs, lai pirmā seta liktenis tiktu izšķirts taibreikā.

Pirmajās piecās taibreika izspēlēs tenisisti punktus guva tikai pie pretinieka serves, bet kā pirmais serves priekšrocības izmantoja del Potro, kurš pēc sestās izspēles panāca 4:2 savā labā. Ar precīzu veikumu pie savas serves un viena punkta gūšanu pie pretinieka Gulbis uzreiz panāca 4:4. Lai arī uzreiz pēc tam latvietis paguva arī izvirzīties vadībā, del Potro atbildēja ar diviem punktiem pēc kārtas un tika pie savas pirmās mačbumbas, kuru izmantoja.

Otrā seta pirmajos trijos Geimos abi tenisisti pie savas serves bija nemainīgi precīzi, bet ceturtajā geimā Gulbis nokļuva ļoti tuvu serves zaudēšanai, kad del Potro ieguva divas breikbumbas. Abas no tām latvietis atspēlēja ar netveramām servēm, pēc kurām sekoja vēl divas. Uz to brīdi Gulbis mača gaitā bija veicis jau desmit netveramas serves. Atbildes iespēja Gulbim pavērās septītajā geimā, kad pēc del Potro sitiena bumba divreiz atsitās pret tīkla trosi un atkrita atpakaļ viņa laukuma pusē, kas Gulbim deva pirmo breikbumbu. Uz to argentīnietis atbildēja ar netveramu servi, bet uzreiz pēc tam garā izspēlē Gulbis ieguva vēl vienu breika iespēju, tomēr arī to neizdevās izmantot.

Rezultāts tādējādi kļuva 4-3 del Potro labā, bet jau nākamajā geimā argentīnietis tika pie divām breikbumbām, no kurām izmantoja pirmo. Panācis 5-3 savā labā, del Potro pārliecinoši tika arī pie uzvaru nesošā punkta, izmantojot pirmo no divām mačbumbām.

Maču Gulbis noslēdza ar 12 veiktām netveramām servēm.

Gulbis šonedēļ ATP rangā atrodas 132.vietā un šo turnīru uzsāka no kvalifikācijas, kurā sestdien ar 6-3, 6-4 uzvarēja ukraini Serhiju Stahovski, bet svētdien ar 6-1, 6-4 pārspēja arī vācieti Tobiasu Kamki, kurš bija izlikts ar otro numuru.

Savukārt pamatsacensību pirmajā kārtā viņš pārliecinoši ar 6-2, 6-1 pieveica mājinieku Robinu Hāsi.

Par kvalifikācijas un pamatsacensību pirmās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 65 ATP vienspēļu ranga punktus. Tas ir viņa augstākais rezultāts kopš 2011.gada augusta, kad par astotdaļfināla sasniegšanu Monreālas "Masters 1000" sacensībās Gulbis saņēma 90 punktus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi