Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis paraugspēlē pirms French Open uzveic ATP ranga 4.numuru Mareju

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien Parīzē notiekošā paraugturnīra Masters Guinot-Mary Chor spēlē ar rezultātu 7-6 (7:4), 7-6 (7:4) uzvarēja pasaules ceturto raketi britu Endiju Mareju.

Gulbis maču iesāka neveiksmīgi, nokļūstot zaudētājos ar 1-4, tomēr turpinājumā lauza cīņas gaitu, panākto vadību ar 5-4, bet vēlāk uzvarot taibreikā ar 7:4.

Otrajā setā ritēja līdzīga cīņa, bet tā izskaņā Marejs nespēja izmantot trīs setbumbas. Uzvarētājs tādējādi atkal noskaidrojās taibreikā. Tajā Gulbis vēlreiz nodemonstrēja pārliecinošu sniegumu, ar skaistu izspēli panākot 7:4 savā labā un izcīnot uzvaru visā mačā.

Jāizceļ, ka Gulbim, kurš pasaules rangā ieņem 92.vietu, šī bija pirmā uzvara pret Mareju abu tenisistu sešās tikšanās reizēs, tomēr oficiālajā statistikā šī cīņa netiks ņemta vērā.

Paraugturnīrs jau ceturto gadu risinās nedēļā pirms Parīzes atklātā čempionāta. Tajā sacenšas divas apakšgrupas Guinot un Mary Cohr, katram tenisistam aizvadot vienu maču pret kādu no otras grupas spēlētājiem. Pirmajos divos gados sacensībās uzvarēja Guinot grupa, bet pērn pēc sešām cīņām tika fiksēts neizšķirts rezultāts 3-3.

Šogad Gulbis spēlē Guinot grupā. Tagad pēc latvieša uzvaras rezultāts kļuvis 3-1 Guinot grupas labā. Turnīra gaitā katra komanda trīs dienu laikā aizvadīs pa deviņiem mačiem.

Zīmīgi, ka dienu pirms šī mača vācu tenisa leģenda Boriss Bekers izteica pārliecību, ka Marejam nevajadzētu piedalīties šajā spēlē un arī Francijas atklātajā čempionātā, jo viņam tas draud ar smagas muguras traumas gūšanu. Muguras traumas Mareju mokot jau vairākus mēnešus, bet tagad tas radot īpašas problēmas, jo uz māla seguma spēles risinoties ļoti ilgi.

Tikmēr Gulbis šogad startē neveiksmīgi un uzvarējis tikai sešus no 15 aizvadītajiem ATP mačiem.

Piektdien notiks Francijas atklātā tenisa čempionāta izloze, bet pamatturnīrs sāksies nākamnedēļ. Pēc šī turnīra tiks noslēgta tenisistu atlase dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi