Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Gulbis pārvar Bangkokas tenisa turnīra otro kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis iekļuvis Bangkokā notiekošā ATP 250 sērijas turnīra Taizemes atklātā čempionāta trešajā kārtā. Trešdien otrās kārtas spēlē viņš nepilnu triju stundu ilgā cīņā ar 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:4 pārspēja Raineru Šitleru no Vācijas. Nākamais Ernesta pretinieks būs spānis Giljermo Garsija-Lopess.

Līdz devītajam geimam abi tenisisti ļoti pārliecinoši realizēja savas serves priekšrocības. Tad Šitlers servējot pieļāva trīs kļūdas pēc kārtas, un Gulbis izvirzījās vadībā 40:0. Taču pieredzējušais vācietis atspēlēja gan šīs trīs breikbumbas, gan vēl divas pēc tam un nākamajā geimā arī nopelnīja pirmo setbumbu, ko savukārt atspēlēja Ernests.Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā pārāks izrādījās latvietis.

Arī otrā seta liktenis izšķīrās tā izskaņā. Tenisisti arī šoreiz iztika bez “breikiem” (bija tikai viena breikbumba), atkal bija jāspēlē taibreiks, un šoreiz precīzāks bija Šitlers. Izšķirošā brīdī, kad rezultāts bija 3:4, Gulbis saņēma soda punktu par bumbiņas aizsišanu tribīnēs.

Trešais sets iesākās pretēji līdzšinējai cīņas gaitai. Jau pirmajā geimā Ernests vinnēja vācieša servi, nākamajā zaudēja savējo, bet tūlīt pēc tam vēlreiz uzvarēja sāncenša servētajā geimā. Turpinājumā tenisisti atguva precizitāti servēs, taču Gulbim seta sākumā iekrātais minimālais pārsvars izrādījās izšķirošais.

Pasaules rangā Gulbis šonedēļ ieņem 25.vietu, bet 34 gadus vecais Šitlers ir 90.pozīcijā. Abi tenisisti ATP turnīros līdz šim nebija tikušies.

Ernests Bangkokas turnīrā izlikts ar ceturto numuru un pirmajā kārtā bija brīvs. Viņš jau nopelnījis 16 280 dolārus un 45 reitinga punktus un otrajā kārtā tiksies ar spāni Giljermo Garsiju-Lopesu (53.vieta pasaules rangā), kurš trešdien sīvā cīņā ar 7:5, 6:7, 7:5 pārspēja Florānu Serā no Francijas.

Bangkokas turnīrs risinās uz cietā seguma, tā prēmiju fonds ir 551 000 ASV dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi