Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis pēc trīs gadu pārtraukuma pārvar Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā pirmdien ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja brazīlieti Rožeriu Dutru Silvu.

Latvietis gada otrā "Grand Slam" turnīra pirmo kārtu pārvarējis pēc trīs gadu pārtraukuma.

Pirmajā geimā Gulbis pie savas serves zaudēja tikai vienā izspēlē, bet otrā geima izskaņā tika pie pirmās breikbumbas, kuru pārliecinoši izmantoja. Trešajā geimā latvietis ar nelielām grūtībām panāca 3-0 savā labā. Nākamajā geimā Dutra Silva tika pie sava pirmā punkta, bet brīdi vēlāk Gulbis pārliecinoši nodrošināja 4-1 sev par labu. Sestajā geimā Gulbim izdevās izmantot vēl vienu iegūtu breikbumbu, kas ļāva servēt par uzvaru pirmajā setā. Septītajā geimā Latvijas pārstāvis iekrāja divas setbumbas, no kurām izmantoja jau pirmo, nodrošinot uzvaru ar 6-1.

Otrā seta pirmajos trīs geimos tenisisti pa abiem pie pretinieka serves uzvarēja tikai vienā izspēlē, bet ceturtajā geimā Gulbis atspēlēja divas breikbumbas, rezultātam kļūstot neizšķirtam 2-2. Nākamajos divos geimos abi tenisisti pie savas serves darbojās pārliecinoši, bet septītajā savu servi Dutru Silva atkal prata nosargāt, lai arī Gulbis brazīlieti trešajā geimā pēc kārtas pamatīgi "nodzenāja". Uz tā rēķina astotajā geimā latvietis nezaudēja nevienā izspēlē, bet geimu vēlāk ilgstošā cīņā ar trešo mēģinājumu lauza sāncenša servi, panākot 5-4 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis servēja par uzvaru setā, tomēr pirmajās divās izspēlēs pārāks bija Dutra Silva. Gulbim nonākot iedzinējos ar 15:40, latvietis kortā sāka demonstrēt pirmās sev raksturīgās neapmierinātības izpausmes, kā rezultātā brazīlietis rezultātu izlīdzināja.

Rezultāts saglabājās neizšķirts arī pēc 12 aizvadītiem geimiem, tāpēc seta uzavarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tā ievadā katrs tenisists pa reizei zaudēja punktu pie savas serves, tomēr pie iniciatīvas tika Gulbis, kurš ātri panāca 3:1 savā labā. Lai arī Dutra Silva centās spēlēt aktīvi, rezultāts taibreika turpinājumā kļuva 5:3 latvieša labā, bet pie rezultāta 6:4 Gulbis ieguva divas setbumbas, no kurām izmantoja jau pirmo.

Trešo setu Gulbis sāka ļoti nepārliecinoši, pirmajā geimā pie savas serves zaudējot visās četrās izspēlēs. Otrajā geimā latvietis breiku pārliecinoši atspēlēja, bet nākamajā geimā atspēlēja arī vienu breikumbu un ar divām netveramām servēm panāca 2-1 savā labā. Ceturtajā geimā Gulbis izmantoja pirmo no divām breikumbām un panāca 3-1 sev par labu, bet brīdi vēlāk izvirzījās līderos ar pārliecinošo 4-1. Nākamajā geimā Dutra Silva vienu punktu atguva, bet pēc tam ilgstošā un mokošā cīņā lauza latvieša servi. Sekojošajā geimā Gulbis centās zaudēto atgūt, piekopjot ļoti agresīvu spēles stilu. Tas ļāva tikt pie vienas breikbumbas, kuru gan latvietis paša kļūdas dēļ neizmantoja. Brīdi vēlāk Gulbis ar veiksmes palīdzību tika pie vēl vienas breikbumbas, kuru šoreiz izmantoja un atjaunoja divu geimu pārsvaru.

Devītajā geimā latvietis servēja par uzvaru visā spēlē. Nepieciešamais punkts latvietim nāca ar lielām mokām, tomēr viena iegūtā mačbumba tika izmantota.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies divas reizes - 2006.gadā Gulbis "Challenger" turnīrā Bergāmo uzvarēja pretinieku ar 6-4, 1-6, 6-3, bet pagājušā gada Kicbīeles "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā latvietis cieta neveiksmi ar rezultātu 4-6, 4-6.

Tā kā Gulbis nebija izlikto tenisistu vidū, viņam pirmajā kārtā varēja ielozēt pretī jebkuru no pretiniekiem.
Gulbis jaunākajā ATP rangā ieņēm 40.vietu. Labāko 40 tenisistu vidū viņš iepriekšējā nedēļā ielauzās pirmo reizi kopš 2011.gada aprīļa, tomēr šonedēļ vienu pozīciju zaudēja. Savukārt Dutru Silva šobrīd ieņēma ATP ranga 94.vietu.
Latvietim šī sezona ir ļoti veiksmīga, un viņš uzvarējis 19 no 26 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījies. Tas viņam pagājušajā nedēļā ļāva ieņemt 26.vietu ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros.

Savukārt Dutru Silva šosezon pārsvarā startē "Challenger" sērijas sacensībās, savā dzimtenē izcīnot arī vienu otrā līmeņa turnīra titulu, bet ATP līmenī viņš aizvadījis vien vienu maču, kurā cietis neveiksmi. Dutru Silvam šis bija vien otrais mačs Eiropā šogad, bet ar ATP ranga pirmajā simtniekā esošiem tenisistiem viņš tagad ticies vien trīs reizes, ciešot trīs zaudējumus.

Potenciāli smagāks pretinieks Gulbim gaidāms otrajā kārtā, kur būs jātiekas ar šobrīd ATP ranga sestajā vietā esošo čehu Tomāšu Berdihu vai speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieku Gaelu Monfisu, kurš pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz dzimtenē notiekošā Nicas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālam.

Gulbis Francijas atklātajā čempionātā startē septīto reizi karjerā. Ja 2008.gadā Gulbis aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā vien saspringtā trīs setu cīņā piekāpās Novākam Džokovičam, pārējās reizes viņš nebija ticis tālāk par otro kārtu, turklāt pēdējos trijos gados zaudēja jau pirmajā mačā.

Pērn Gulbis pirmās kārtas cīņā ar 4-6, 6-7 (4:7), 7-5, 6-2, 4-6 piekāpās krievam Mihailam Kukuškinam.

Sieviešu vienspēļu turnīrā Latvija nebūs pārstāvēta, jo karjeru beigusi valsts līdzšinējā labākā sportiste Anastasija Sevastova.

Savukārt sieviešu dubultspēļu sacensībās startēs Līga Dekmeijere pārī ar vācieti Monu Bartelu. Viņas pirmajā kārtā sacentīsies ar austrālietēm Ešliju Bērtiju un Keisiju Delakvu, kuras izliktas ar 14.numuru. Janvārī savā dzimtenē Bērtija un Delakva spēja aizkļūt līdz Austrālijas atklātā čempionāta finālam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi