Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis pirmo reizi pārspēj pasaules otro raketi Mareju; ceturtdaļfināls pret Raoniču

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Kanādā notiekošā prestižā Monreālas "Masters 1000" sērijas turnīra jeb "Rogers Cup" vienspēļu sacensību trešās kārtas mačā pirmo reizi karjerā ar 6-4, 6-3 uzveica ATP ranga 2.raketi Endiju Mareju, tādējādi sasniedzot turnīra ceturtdaļfinālu.

Viens no pasaules labākajiem tenisistiem Marejs pārtrauca savu 13 uzvaru sēriju ATP turnīros; skots iepriekš Gulbi bija uzvarējis visos piecos savstarpējos mačos. Jāpiebilst, ka Marejs pēdējā gada laikā izcīnījis gan olimpiskā čempiona laurus, gan Vimbldonas Grand Slam un ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja titulus.

Gulbja pretinieks ceturtdaļfinālā piektdien plkst. 21  (tiešraide Viasat Sport Baltic) būs mājinieku lielākā cerība Milošs Raoničs (ATP 13.), kurs savā trešās kārtas mačā ar 7-5, 6-4 uzveica pasaules 7.raketi Huanu Martinu del Potro no Argentīnas. Gulbis kanādietim zaudējis visos trijos savstarpējos mačos, arī šogad Barselonas turnīra astotdaļfinālā: 2-6, 6-7(6).

Jāpiebilst, ka šī mača uzvarētājam pavērsies teicamas iespējas sasniegt turnīra finālu - pretiniekos būs krieva Nikolaja Davidenko (ATP rangā 47.vieta) un Kanādas tenisista Vašeka Pospisila (71.) dueļa veiksminieks. 

Abos pārējos ceturtdaļfinālos sacentīsies ATP ranga līderis Novaks Džokovičs un ar 7.numuru izliktais francūzis Rišārs Gaskē, kā arī turnīra 4.numurss Rafaels Nadals (Spānija) un Austrālijas tenisists Marinko Matoševičs. Šo pāru uzvarētāji pusfinālā tiksies savā starpā.

Uzveic pasaules otro raketi. Spēles spilgtākie momenti

Pirmajās izspēlēs pārliecinošāku sniegumu pie savas serves demonstrēja Marejs, tomēr jau trešajā geimā viņam radās lielas grūtības ar savas serves nosargāšanu. Latvietis bija nokļuvis viena uzvarēta punkta attālumā no breika iespējas, tomēr brits savu darbu padarīja un servi nosargāja. Ļoti līdzvērtīgā cīņā aizritēja arī nākamie divi geimi, rezultātam kļūstot neizšķirtam 3-3. Pie teicamas izdevības lauzt Gulbja servi titulētais Marejs tika septītajā geimā, taču nespēja izmantot nevienu no divām breikbumbām. Nākamajā geimā Marejs pie savas serves atkal bija pārliecinošs, panākot 4-4. 

Devītajā geimā Gulbis spraigā cīņā vēlreiz nosargāja savu servi un panāca 5-4 savā labā. Desmitajā geimā latvietis izvirzījās vadībā ar 30:0, tādējādi nonākot divu uzvarētu izspēļu attālumā no panākuma visā setā, bet pēc nākamās izspēles viņa rīcībā nonāca trīs setbumbas. Gulbis izmantoja otro no tām un nodrošināja uzvaru pirmajā setā. 

Otrā seta pirmajos divos geimos abi tenisisti savu servi nosargāja ar ļoti lielām grūtībām. Trešajā geimā Gulbis uzvarēja visās četrās izspēlēs un panāca 2-1 savā labā, bet ceturtajā geimā latvietis ļoti ātri iekrāja trīs breikbumbas, no kurām izmantoja otro, panākot jau 3-1 savā labā. Iegūto gan Gulbis zaudēja jau nākamajā geimā, kad Marejs saspringtā seta izskaņā izmantoja vienu iegūto breikbumbu, bet nākamajā geimā atjaunoja neizšķirtu - 3-3.

Sekojušajā geimā Gulbis zaudēja tikai vienā izspēlē un pārliecinoši tika pie panākuma, bet astotajā geimā latvietim trešo reizi mačā izdevās lauzt Mareja servi, kad viņš punktā pārvērta vienīgo iekrāto breikbumbu. Līdz ar to Gulbis tika pie iespējas servēt par uzvaru visā mačā, ko latvietis teicami izmantoja, nopelnot vienu mačbumbu un to pārvēršot punktā: 6-3.

Neesot demonstrējis savu labāko tenisu 

 "Tas, kas mani iepriecina visvairāk, ir izcīnītā uzvara," pēc mača izteicās Gulbis. "Pirmajā setā man ļoti grūti klājās ar sitieniem no līnijas, taču es kļuvu par sevi pārliecinātāks un izmantoju savas iespējas. Nepamirkšķināju ne aci, kad servēju par uzvaru mačā, taču nenodemonstrēju savu labāko tenisu. Ceru, ka nākamajā mačā būšu vēl labāks."

"Esmu patiesi gandarīts, jo gada sākumā biju tālu no pašreizējās vietas pasaules rangā. Man ir klājies grūti, ir bijuši kāpumi un kritumi, taču es pavisam noteikti atgriezīšos tur, kur ir mana vieta. Izcīnot vienu vai divas lielas uzvaras, esi jau iekļuvis ranga desmitniekā," klāstīja Gulbis, kurš gadu sāka kā 138.rakete, bet līdz augustam atguvis 100 vietas rangā. "Vēlos izbaudīt šādus mirkļus un saglabāt pieticību. Vēlos būt ar sevi apmierināts, taču ne brīdi nedomāju apstāties."

"Jūtos labāk - esmu labākā formā, ātrāks un pārliecinātāks par sevi. Cenšos nenodemonstrēt nekādas vājības," piebilda latvietis.

Rangā kāps augstāk 

Gulbis ATP pasaules rangā pašlaik ieņem 38.vietu, taču, pateicoties iekļūšanai Monreālas turnīra ceturtdaļfinālā un nopelnītajiem 180 reitinga punktiem (+ 68 680 dolāru prēmija), nākamnedēļ latvietis pacelsies par vairākām vietām augstāk. Tikmēr Marejs ATP rangā atrodas augstajā otrajā vietā un ar šādu numuru bija izlikts arī Monreālas turnīrā. 

Ziņa papildināta ar informāciju par Gulbja pretinieku ceturtdaļfinālā un foto 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi