Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis Roterdamas ATP 500 turnīru sāk ar uzvaru pār mājinieku Hāsi

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Roterdamas ATP _World Tour 500 _sērijas turnīra Nīderlandē pamatsacensību pirmās kārtas mačā otrdien ar rezultātu 6-2, 6-1 pārliecinoši pieveica mājinieku Robinu Hāsi. 

Ieskaitot 20 nopelnītos punktus par kvalifikācijas pārvarēšanu, Gulbis šajā turnīrā jau ticis pie 65 ATP ranga punktiem un tas ir viņa augstākais rezultāts kopš 2011.gada augusta, kad viņš par astotdaļfināla sasniegšanu Monreālas Masters 1000 sacensībās saņēma 90 punktus. 

Jau no spēles sākuma nedaudz pārliecinošāk darbojās Gulbis un sestajā geimā viņš arī tika pie pirmajām breikbumbām, izmantojot pirmo no tām. Turpinājumā Gulbis uzvarēja arī nākamos divus geimus un pirmo setu savā labā noslēdza nepilnas pusstundas laikā. 

Veiksmīgi Gulbis turpināja spēlēt arī otrajā setā, kur jau otrajā geimā lauza Hāses servi un vēlāk ātri vien panāca arī 5-0, bet vēlāk noslēdza setu un maču ar 6-1. Cīņa noslēdzās pēc 50 minūtēm. 

Gulbis šonedēļ ATP rangā atrodas 132.vietā un šo turnīru uzsāka no kvalifikācijas, kurā sestdien ar 6-3, 6-4 uzvarēja ukraini Serhiju Stahovski, bet svētdien ar 6-1, 6-4 pārspēja arī vācieti Tobiasu Kamki, kurš bija izlikts ar otro numuru. 

Gulbim šis ir pirmais starts ATP turnīros šosezon. Sezonu viņš sāka ar diviem Challenger sērijas turnīriem un dalību Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas pirmās kārtas cīņā, kurā Latvija viesos pārspēja Tunisiju. 

Tikmēr Hāse pagājušajā nedēļā sasniedza pusfinālu Zagrebas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā un pirmdien publicētajā ATP rangā pakāpies uz 50.vietu. Pirms tam viņš kopš pagājušā gada jūlijā notikušā Kicbīeles ATP World Tour 250 sērijas sacensībām nevienā turnīrā nebija izcīnījis vairāk par vienu panākumu. Pēdējos divus gadus Hāse triumfējis Kicbīeles turnīros, un tie ir viņa vienīgie ATP tituli. 

Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā spēle. 

Otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar turnīra otro raketi Huanu Martinu del Potro no Argentīnas, kurš pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-4 pārspēja francūzi Gaelu Monfisu. Latvietim tā būs ceturtā spēkošanās ar pasaules ranga šā brīža septīto raketi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi