Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis saglabā 36.vietu ATP rangā; šonedēļ sāks turnīru Sanktpēterburgā

 Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis iepriekš ieņemto 36.pozīciju. Gulbja kontā, tāpat kā pagājušajā nedēļā, ir 1156 ranga punkti. 

Pagājušajā nedēļā Devisa kausa spēļu dēļ augstākās raudzes ATP turnīri nenorisinājās, bet šonedēļ Gulbi gaida cīņas Sanktpēterburgas "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās Krievijā. Tur latvietis būs izlikts ar sesto numuru, bet pirmajā kārtā viņa pretinieks būs krievs Mihails Jelgins, kurš jaunākajā pasaules rangā ieņem 949.vietu. 

Pēdējo individuālo turnīru Gulbis aizvadīja augusta beigās, kad ASV atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā cieta neveiksmi pret rangā zemāk esošo Andrēasu Haideru-Maureru no Austrijas. 

No citiem Latvijas tenisistiem rangā Andis Juška atguvis četras vietas un ieņem 466.pozīciju, bet Miķelis Lībietis pakāpies par trim pozīcijām un atrodas 680.vietā. Tikmēr Mārtiņš Podžus pacēlies par trim vietām un ieņem 738.pozīciju. 

Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis piedzīvojis kāpumu par divām vietām un pašlaik ir 1157.labākais tenisists pasaulē, kas ir viņa karjeras rekords, savukārt 30 gadus vecais Mārcis Garuts piedzīvojis kāpumu par deviņām vietām un nu atrodams 1469.ailītē. Tikmēr Deivids Jukša pakāpies par 12 vietām, ieņemot 1644.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš pakāpies uz 1904.vietu. 

Šajā nedēļā ATP ranga pirmajā desmitniekā notikusi viena rokāde 

Ranga galvgalī joprojām ir Novāks Džokovičs no Serbijas, bet otrais ir šī gada sekmīgākais tenisists Rafaels Nadals no Spānijas, kurš apsteidz britu Endiju Mareju no Lielbritānijas. Savukārt ceturtais joprojām ir Davids Ferrers no Spānijas. 

Uz piekto vietu pakāpies neveiksmīgu sezonu aizvadošais šveicietis Rodžers Federers, kurš apsteidzis čehu Tomāšu Berdihu, bet septītais joprojām ir Huans Martins del Potro no Argentīnas. Astotais joprojām ir Žo Vilfrīds Tsonga no Francijas, devīto vietu ieņem viņa tautietis Rišārs Gaskē, bet pirmo desmitnieku noslēdz Staņislass Vavrinka no Šveices. 

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis atkāpies par vienu vietu uz 30.pozīciju. 

Dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Juška, kurš atguvis septiņas pozīcijas un ir 458.vietā, savukārt par septiņām vietām pakāpies Gulbis, kurš ieņem 784.pozīciju. 

Lībietis dubultspēļu rangā joprojām atrodas trīs vietas aiz Gulbja, bet Oskars Vaskis atkritis par piecām vietām uz 1082.pozīciju. Tāpat dubultspēļu ranga 1658.vietā atrodas M.Podžus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi