Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis sāk cīņu par vietu prestižā Indianvelsas Masters turnīra pamatsacensībās

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ASV notiekošā prestižā Indianvelsas Masters 1000 sērijas turnīra kvalifikāciju otrdien uzsāks ar maču pret 18 gadus jauno amerikāni Kristianu Herisonu. 

Gulbis, kurš jaunākajā ATP rangā ieņem 67.vietu, cīņu pret tikai 18 gadus veco Herisionu aizvadīs otrdienas vakarā, ne ātrāk kā plkst.23 pēc Latvijas laika. 

Herisons, kurš jaunākajā ATP rangā atrodas 392.vietā, līdz šim var lepoties ar pērnā gada ASV atklātā čempionāta pusfinālu sasniegšanu dubultspēlēs. Līdz šim augstākā ieņemtā pozīcija ATP rangā jaunajam amerikānim bijusi vien nedaudz labāka kā šobrīd - 387.vieta. 

Gulbis Indianvelsas turnīra kvalifikācijā izlikts ar pirmo numuru, bet iekļūšanai pamatturnīrā latvietim būs nepieciešams izcīnīt trīs uzvaras. 

Jāizceļ, ka Gulbim šis būs jau sestais Indianvelsas turnīrs karjerā. Līdz šim augstākais sasniegums ir iekļūšana otrajā pamatturnīra kārtā, bet pērn latvietis piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā. Tas nozīmē, ka šogad viņam nāksies aizstāvēt vien desmit ranga punktus. 

Kā zināms, uz šo turnīru Gulbis devies uzreiz pēc triumfa Delrejbīčas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā aizvadītajā nedēļā, kurā viņš izcīnīja savu trešo ATP raudzes titulu karjerā. 

Sacensību finālmačā Gulbis, kurš sacensības uzsāka vēl no kvalifikācijas, ar 7-6 (7:3), 6-3 pieveica Eduāru Rožē-Vaselēnu no Francijas. 

Savu pirmo vienspēļu titulu karjerā Gulbis izcīnīja tieši 2010.gada Delrejbīčas sacensībās, bet otro reizi labākais bija 2011.gada Losandželosas ATP turnīrā. Zīmīgi, ka viņš ne reizi nav zaudējis arī ATP dubultspēļu turnīru finālos. 

Uzvara sacensībās Gulbim ļāva pakāpties uz 67.vietu jaunākajā ATP rangā. Viņš ATP ranga pirmajā simtniekā nebija bijis kopš jūlija beigām, kad izkrita pirmoreiz kopš 2009.gada oktobra. 

Indianvelsas turnīra pamatsacensību kārta risināsies no 7. līdz 17.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi