Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis sasniedz Vimbldonas Grand Slam 2.kārtu

Spēlējot agresīvi un liekot lietā savu lielisko servi, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ar uzvaru sāka Vimbldonas _Grand Slam _tenisa turnīru. Pirmās kārtas mačā viņš pirmdien ar 7:6(5), 7:6(4) un 7:6(4) pārspēja ATP ranga 7.numuru Tomašu Berdihu (Čehija), pēc ilgāka pārtraukuma sasniedzot Grand Slam turnīra 2.kārtu.

Pirmajā setā starp tenisistiem bija ļoti sīva spēkošanās, taču reālu iespēju lauzt pretinieka servi nebija ne Gulbim, ne Berdiham, līdz ar to uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams taibreiks. Papildgeima ievadā nedaudz sekmīgāk spēlēja Berdihs, tomēr pēc tam Gulbis spēja pārņemt iniciatīvu un noslēdza setu savā labā ar 7-6 (7:5).

Arī otrā seta ievadā turpinājās spraiga cīņa, bet trešajā geimā Gulbim izdevās lauzt pretinieka servi un pārņemt vadību, tomēr jau nākamajā geimā Berdihs atbildēja ar līdzīgu gājienu un panāca neizšķirtu 2-2. Turpinājumā geimus uzvarēja servētāji, līdz ar to arī otrajā setā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks. To Gulbis uzsāka ļoti pārliecinoši un ātri izvirzījās vadībā ar 5-2, bet turpinājumā Berdihs spēja izcīnīt vēl tikai divus punktus, kas latvietim nodrošināja panākumu arī otrajā setā.

Spēles scenārijs būtiski nemainījās arī trešajā setā - cīņa bija ļoti sīva un abi tenisisti labi spēlēja pie savām servēm, līdz ar daudz iespēju lauzt pretinieka servi nebija nedz Gulbim, nedz arī Berdiham. Septītajā geimā latvietim bija divas breikbumbas, tomēr čehs tās prata atspēlēt, bet desmitajā geimā Gulbim bija pat trīs mačbumbas, taču arī šoreiz Berdiham izdevās atspēlēties un rezultāts saglabājas neizšķirts 5-5.

Nākamajos divos geimos uzvarēja servētāji, tāpēc arī trešajā setā bija nepieciešams spēlēt taibreiku. Papildgeimu sekmīgāk uzsāka Berdihs, kurš izvirzījās vadībā ar 3:1, taču palielināt pārsvaru Čehijas tenisistam gan neizdevās, jo Gulbis pārņēma iniciatīvu un ļāva pretiniekam izcīnīt vēl tikai vienu punktu, noslēdzot maču savā labā.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Gulbis nopelnījis 45 ATP vienspēļu ranga punktus.

Turnīra otrajā kārtā Gulbis spēkosies ar itāli Simoni Bolelli vai poli Jeržiju Janoviču, bet trešajā kārtā spēcīgākais iespējamais pretinieks ir ar 31.numuru izliktais vācietis Florians Maiers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi