Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Gulbis sekmīgo sezonu noslēdz ar zaudējumu Verdasko. FOTO, VIDEO

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Parīzes "Masters 1000" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā pirmdien ar rezultātu 6-7 (3:7), 6-7 (5:7) piekāpās spānim Fernando Verdasko.Līdz ar to Gulbis noslēdzis šo sev sekmīgo sezonu, jo sacensības Parīzē ir pēdējās šīs sezonas ATP tūrē. Tām sekos vien sezonas noslēdzošais turnīrs ar astoņu labāko tenisistu piedalīšanos.

Mačs sākās līdzīgā cīņā, bet ar nelielu latvieša pārsvaru. Pirmo breika iespēju Gulbis ieguva ceturtajā geimā, bet pēc tam desmitajā geimā latvietis tika arī pie setbumbas - šajā geimā Verdasko pieļāva divas dubultkļūdas, tomēr smagā cīņā noveda geimu līdz uzvarai.11.geimā jau līdz šim lielākās problēmas ar savas serves aizstāvēšanu radās Gulbim, tomēr abas breikbumbas viņš pārliecinoši atspēlēja, bet 12.geimā Gulbis uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs, kas deva vēl trīs setbumbas. Tomēr šajā kritiskajā situācijā Verdasko parādīja vairākas pārliecinošas serves un seta uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā.Papildgeimā Verdasko bija izteikts pārsvars. Gulbis uzvarēja vien vienā no pirmajām trim savas serves izspēlēm, ātri vien nokļūstot iedzinējos ar 1:6, bet mirkli vēlāk ciešot neveiksmi ar 3:7.Pēc zaudējuma pirmajā setā, kurā latvietis parādīja labu sniegumu, otro spēles daļu Gulbis iesāka ļoti nepārliecinoši. Jau otrajā geimā latvietis zaudēja savu servi, turklāt arī ceturtajā un sestajā geimā Verdasko ieguva vairākas breikbumbas, tomēr Gulbis pie dubultā breika pretiniekam neļāva tikt. Turklāt septītajā geimā Gulbim pašam izdevās atspēlēties, laužot Verdasko servi. Nākamajā geimā latvietis tikai ar milzu pūlēm uzvarēja geimu pie savas serves un izlīdzināja rezultātu 4-4.Turpmākajos geimos abi tenisisti bija pārāki pie savām servēm, bet 12.geimā Verdasko pie Gulbja serves atspēlējās no 0:40 un tika pie pirmās mačbumbas, ko izmantot neizdevās, taču pēc tam latvietim izdevās zaudēto atgūt, un uzvarētājs atkal bija jānoskaidro taibreikā.



Tajā Gulbis ātri nonāca iedzinējos ar 1:4, tomēr viņam izdevās izlīdzināt rezultātu (5:5), bet pēc tam pie otrās mačbumbas spēlē tika Verdasko, kurš to arī izmantoja, triumfējot spēlē.

Gulbis turnīru noslēdza ar desmit ATP ranga punktu saņemšanu.

Otrajā kārtā Verdasko tiksies ar francūzi Rišāru Gaskē, kuram šonedēļ ir pēdējā iespēja iegūt ļoti nepieciešamos ranga punktus, lai kvalificētos sezonas noslēguma turnīram.

Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem 24.vietu, bet četrus gadus vecākais Verdasko atrodas 34.pozīcijā.

Pērn šajā nedēļā Gulbis startēja "Challenger" turnīrā Vācijas pilsētā Ekentalā, kurā pārvarēja kvalifikāciju un aizkļuva līdz finālam, tāpēc viņam bija jāaizstāv gada pēdējie 48 ranga punkti.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies četras reizes, trijos gadījumos pārākam esot Verdasko. Tā 2010.gada Barselonas turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis piekāpās ar 2-6, 6-7 (4:7), bet Umagas "ATP World Tour 250" turnīra pirmajā kārtā cieta neveiksmi ar 2-6, 6-3, 1-6. Savukārt šogad aprīlī Barselonā notiekošajā "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pamatsacensību otrās kārtas mačā latvietis bija pārāks ar rezultātu 6-3, 6-4, bet vēlāk Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā piedzīvoja zaudējumu ar 2-6, 4-6, 4-6.

Verdasko šogad nerāda sekmīgu sniegumu un ticis līdz finālam vien Bostades "ATP World Tour 250" sacensībās, bet vēl trijos turnīros sasniedzis ceturtdaļfinālu.

Gulbis šo sezonu iesāka vien ATP ranga 136.pozīcijā, bet šonedēļ pirmoreiz kopš 2011.gada februāra ir sasniedzis ATP ranga labāko 25 tenisistu vidu. Latvietis šosezon triumfēja divos 250 punktu turnīros, uzvarot 37 no 55 ATP sērijas mačiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi