Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis turpina kāpumu ATP rangā

Latvijas spēcīgākais tenisists Ernests Gulbis pēc pirmās kārtas pārvarēšanas Francijas atklātajā tenisa čempionātā par divām vietām pakāpies jaunākajā ATP vienspēļu rangā. Šonedēļ latvietis ieņem 38.pozīciju, kas viņam ir augstākā kopš 2011.gada aprīļa.

Gulbja rēķinā ir 1026 punkti - tas ir par 35 vairāk nekā iepriekšējā rangā. Otrdien Gulbis sezonu turpinās Vācijas pilsētā Hallē, kur ATP World Tour 250 turnīra pirmajā kārtā spēkiem mērosies ar kiprieti Markosu Bagdati (ATP 40). Šī pāra uzvarētājs spēlēs ar 3.numuru izlikto vācieti Tomiju Hāsu, kurš Francijas atklātajā čempionatā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Vēl no Latvijas tenisistiem rangā četras vietas zaudējis Andis Juška (438.), bet par trim pozīcijām noslīdējis Mārtiņš Podžus (769.). Viņiem seko Deniss Pavlovs (1126., -3 pozīcijas), Miķelis Lībietis (1438., -7), Krišjānis Stabiņš (1447., -7), Oskars Vaskis (1594., +4), Arkādijs Slobodkins (1809., -4) un Jānis Podžus(1923., -5).

Pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas

ATP ranga līderis arvien ir serbs Novaks Džokovičs, kuram seko brits Endijs Marejs un šveicietis Rodžers Federers. Uz ceturto vietu pakāpies spānis Davids Ferers, kurš apsteidzis tautieti Rafaelu Nadalu. Abi nupat tikās Francijas atklātā čempionāta finālmačā, kurā pārliecinoši labāks bija nu jau astoņkārtējais šo sacensību čempions Nadals.

Sesto vietu saglabājis čehs Tomašs Berdihs, uz septīto pakāpies francūzis Žo Vilfrīds Conga, bet astotais ir argentīnietis Huans Martins Del Potro. Devīto vietu ieņem francūzis Rišārs Gaskē, bet labāko desmitnieku noslēdz Šveices sportists Staņislass Vavrinka. Tostarp uz 11.pozīciju pakāpies vācu veterāns Tomijs Hāss (+3 vietas). Vācietis, kurš karjeras zenītā pirms 11 gadiem ieņēmis pat 2.vietu rangā, pēdējo reizi tik augstu bijis 2008.gada janvārī.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi