Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis turpina uzvaru gājienu Vinstonas-Seilemas ATP turnīrā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien izcīnīja piekto uzvaru četru dienu laikā, pārvarot ASV pilsētā Vinstonā-Seilemā notiekošā ATP World Tour 250 sērijas turnīra pamatsacensību otro kārtu.

Gulbis, kurš sacensības uzsāka vēl no kvalifikācijas, ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:2) pieveica DĀR tenisistu Kevinu Andersonu, kurš bija izlikts ar 12.numuru, bet pirmajā kārtā bija brīvs.

Pirmā seta septītajā geimā Gulbis lauza pretinieka servi, ar ko bija pietiekami, lai uzvarētu setu ar 6-4.Savukārt otrajā setā latvietis piektajā geimā vēlreiz lauza Andersona servi, taču jau nākamajā geimā Gulbis zaudēja savu servi, līdz ar to cīņa turpinājās taibreikā. Papildgeimā Gulbis nospēlēja ļoti pārliecinoši un trīs reizes izcīnīja punktu pie pretinieka serves, noslēdzot cīņu savā labā.

Šobrīd ATP rangā Gulbis atkritis uz 153.pozīciju, bet Andersons ieņem 35.pozīciju. Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija spēkojušies.

Kā ziņots, Gulbis turnīru uzsāka no kvalifikācijas, sākotnēji pārvarot divu rangā zemāk esošu tenisistu pretestību, bet izšķirošajā cīņā pieveicot arī poli Ježiju Janoviču, kuram iepriekšējos divos mačos šogad bija zaudējis.

Par kvalifikācijas un pamatsacensību otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis nopelnījis 25 vienspēļu ranga punktus.

Pamatsacensību trešajā kārtā Gulbis trešdien tiksies ar ATP ranga 25.vietā esošo Spānijas tenisistu Marselu Granoljersu, kurš izlikts ar sesto numuru. Šis mačs sāksies ne ātrāk par plkst.23 pēc Latvijas laika.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā tikušies trīs reizes. Sākotnēji 2007.gadā Neapoles Challenger turnīrā latvietis bija pārāks ar 7-6 (7:3), 6-3, pēc tam 2008.gadā Hjūstonas ATP turnīrā aizvadītajā mačā Granoljers uzvarēja ļoti pārliecinoši ar 6-2, 6-0, bet 2009.gadā Oklendas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā notikušajā cīņā Gulbis svinēja panākumu ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-1.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā nedēļā ATP turnīros nepiedalījās, tāpēc viņam ranga punkti nav jāaizstāv.
Jūlija beigās Gulbis pirmoreiz kopš 2009.gada septembra izkrita no ATP ranga pirmā simtnieka, jo neaizstāvēja punktus, ko pērn nopelnīja par triumfu Losandželosas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi