Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Gulbis uzvar arī Jangu, nodrošinot Monreālas Masters ceturtdaļfināla dueli ar Džokoviču

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Monreālā notiekošā _Masters 1000 _sērijas vienspēļu pamatturnīra trešajā kārtā ceturtdien divos setos ar 6-4, 6-4 apspēlēja amerikāni Donaldu Jangu, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā tiksies ar ATP ranga 1.numuru Novaku Džokoviču.

Kaut Gulbis, servējot Jangam, uzvarēja pirmajās divās mača izspēlēs, kopumā pirmajos geimos samērā droši laukumā dominēja servētāji. Pirmo breika iespēju kāds no spēlētājiem ieguva septītajā geimā, kad pēc Janga dubultkļūdas pie tādas tika latvietis. Arī nākamajā izspēlē Jangam neizdevās bumbiņu ieservēt laukumā ar pirmo mēģinājumu, bet atkārtoto pretinieka servi Gulbis realizēja, pārņemot vadību ar 4-3. Turpinājumā latvietis vairs pirmajā setā pie savas serves nezaudēja nevienā izspēlē, svinot panākumu ar 6-4.

Otro setu Gulbis turpināja ļoti pārliecinoši - pirmajā un trešajā geimā latvietis uzvarēja visās izspēlēs pie savas serves, bet ceturtajā jau lauza pretinieka servi, pārņemot vadību ar 3-1. Par garāko mačā izvērtās septītais geims, kurā Jangs sekmīgi aizstāvēja četras breikbumbas. Kā jau paredzams, pēc šāda neveiksmīgi noslēgta geima nākamajā Gulbim radās problēmas - ja visā mačā līdz tam viņš pie savas serves bija zaudējis vien divās izspēlēs, šajā to paveica piecas reizes un Jangam bija arī pirmā breikbumba. Tomēr Gulbis maču no rokām neizlaida, arī otrajā setā esot pārākam ar 6-4.

Kvalifikācijas pārvarēšana un ceturtdaļfināla sasniegšana pamatturnīrā Gulbim devusi jau 205 ATP ranga punktus, kas viņam nākamajā nedēļā ATP rangā ļaus pacelties par aptuveni 20 pozīcijām.

Gulbja nākamais pretinieks Džokovičs ceturtdien ļoti pārliecinoši nepilnas stundas laikā ar 6-2, 6-1 uzveica amerikāni Džeku Soku, svinot savu 50.panākumu šogad. Šajā turnīrā Džokovičs triumfējis trīs reizes, bet Masters sērijas turnīros uzvarējis jau 28 spēlēs pēc kārtas. 

Karjerā Gulbis Džokoviču pratis uzvarēt tikai vienā no sešiem dueļiem, bet pēdējās trīs tikšanās reizēs kopumā serbu pieveicis tikai vienā setā. 

Kā zināms, Gulbis pamatturnīra pirmajā mačā otrdien ar 3-6, 7-6 (10:8), 6-1 pārspēja savu treniņbiedru austrieti Dominiku Tīmu, turklāt otrajā setā viņš atspēlēja divas mačbumbas, bet otrajā duelī trešdien ar 6-2, 5-7, 6-3 pārspēja čehu Lukāšu Rosolu.

Pirms tam Gulbis piedalījās arī šī turnīra kvalifikācijā. Tās pirmajā kārtā Latvijas tenisists ar 6-4, 6-3 uzveica slovēni Blažu Rolu, savukārt otrajā kārtā ar devīto numuru izliktais latvietis ar 6-7 (7:9), 7-5, 6-3 pārspēja kvalifikācijas pirmo numuru francūzi Nikolā Maī.

Pašlaik ATP rangā Gulbis ieņem 87.vietu, bet Jangs atrodas astoņas pozīcijas augstāk.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi