Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis uzvar setu, bet smagā cīņā piekāpjas Nadalam

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Romas "Masters 1000" sērijas turnīra astotdaļfinālā ceturtdien dramatiskā trīs setu cīņā piekāpās slavenajam spānim Rafaelam Nadalam.Gulbis zaudēja ar rezultātu 6-1, 5-7, 4-6, un Nadals var turpināt savu ceļu pretī septītajam titulam šajā turnīrā.

Par kvalifikācijas un pamatsacensību pirmo divu kārtu pārvarēšanu Gulbis nopelnīja 115 ATP ranga punktus un nākamajā nedēļā atgriezīsies ATP ranga labāko 40 sportistu vidū.

Maču Gulbis iesāka ļoti veiksmīgi. Latvietis pirmajos divos geimos zaudēja vien divās izspēlēs un arī seta turpinājumā vienmēr izšķirošajos brīžos bija pārāks, pēc 20 spēlētām minūtēm panākot jau 5-0 savā labā. Gulbis ļoti veiksmīgs bija garajās izspēlēs un jau sestajā geimā spēja iegūt pirmo setbumbu, ko gan Nadalam izdevās nosargāt. Tomēr nākamajā geimā arī Gulbis noslēdza pirmo setu savā labā. Tas ilga pusstundu.

Otrais sets jau ritēja daudz līdzīgākā cīņā. Gulbis tā sākumā spēja iegūt divas breikbumbas, tomēr rezultāts auga līdzīgi. Seta vidū Nadals kortā sāka darboties arvien pārliecinošāk, un tā otrajā pusē latvietis divas reizes spēja izglābties no teju bezcerīgām situācijām.

Sākotnēji astotajā geimā Gulbis bija panācis 30-0, tomēr turpinājumā viņam vairākas reizes nepaveicās, un Nadals tika pie savas pirmās breikbumbas mačā. To Gulbis atspēlēja, tomēr otrās breikbumbas laikā viņš cīņā pie tīkla bumbiņu izsita nedaudz ārpus laukuma, un pretinieks panāca 5-3. Tomēr Gulbis nepadevās un nākamajā geimā pārliecinoši atspēlēja breiku.

Arī desmitajā geimā Gulbis bija ļoti tuvu zaudējumam, jo Nadals uzvarēja pirmajās trijās izspēlēs. Tomēr latvietis ar fantastiskām servēm atspēlēja visas trīs breikbumbas un panāca neizšķirtu 5-5. Līdz šim brīdim Gulbis bija izpildījis jau 12 netveramās serves, bet Nadals - nevienu.

Ne pārāk veiksmīgi Gulbis iesāka arī 12.geimu, un Nadals uzreiz tika pie divām setbumbām, otro no tām izmantojot, panākot 7-5. Nadals setā uzvarēja ar piekto setbumbu. Otrais sets ilga 69 minūtes, un pēc uzvaras tajā Nadals izplūda emocijās par smago panākumu.

Trešais sets ritēja ļoti līdzīgi otrajam. Tā sākumā cīņa bija ļoti līdzīga, tomēr vienā brīdī pēkšņi arvien pārliecinošāk sāka darboties serves uzņēmēji. Tā sestajā geimā Nadals lauza Gulbja servi, bet latvietis ar to pašu uzreiz atbildēja astotajā geimā. Turpinoties saspringtajai cīņai, viss izšķīrās desmitajā geimā, kurā Nadals ieguva trīs mačbumbas un pēdējo no tām arī izmantoja. Līdz ar to Gulbis cieta dramatisku neveiksmi ar 6-1, 5-7, 4-6.

Mačs ilga divas ar pusi stundas, un pēc tā Nadals bija ļoti priecīgs, kas apliecināja latvieša nopietno pretestību. Visā mačā Gulbis veica 15 netveramās serves, bet Nadals - nevienu.

Gulbis pašlaik ATP rangā ieņem 46.vietu, bet Nadals atrodas piektajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi