Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Gulbis uzveic Štepaneku un iekļūst Barselonas ATP 500 turnīra 2.kārtā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Spānijas pilsētā Barselonā notiekošā _ATP World Tour 500 _sērijas turnīra pamatsacensību pirmās kārtas mačā pirmdien ar rezultātu 7-6 (7:4), 6-2 pieveica čehu Radeku Štepaneku.Otrajā kārtā latvietis tiksies ar spāni Fernando Verdasko, kurš izlikts ar 12.numuru.

Līdz šim abi kortos tikušies divas reizes un abos mačos pārāks bijis ATP ranga 35.numurs Verdasko. Maču nedaudz pārliecinošāk uzsāka Štepaneks, kurš arī piektajā geimā tika pie pirmajām trim breikbumbām, pēdējo no tām izmantojot. Arī septītajā geimā čehu tenisists ieguva vairākas breikbumbas, tomēr šoreiz Gulbis tās atspēlēja un nākamajā geimā jau pats ieguva pirmās divas breika iespējas, bet arī tās neizmantoja.Desmitajā geimā Štepaneks tika pie divām setbumbām, un jau likās, ka noslēgs pirmo spēles setu savā labā, tomēr Gulbis atspēlējās, pats ieguva breikbumbu un panāca izlīdzinājumu 5-5. Ar to gan intriga nebeidzās un pirms taibreika abi tenisisti vēlreiz apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie pretinieka serves. Pirmie 12 mača geimi ilga tieši vienu stundu.Sekojošajā papildgeimā Štepaneks divas reizes ieguva divu punktu pārsvaru, tomēr Gulbis spēja uzvarēt piecās izspēlēs pēc kārtas, triumfējot ar 7:4.Otro setu Gulbis uzsāka sekmīgi un jau pirmajā geimā nobreikoja pretinieku, bet trešajā to paveica vēlreiz, panākot 3-0. Latvieša prieki gan bija īsi un ceturtajā geimā arī Štepaneks lauza viņa servi. Turpinājumā gan Gulbis vairs vaļības neatļāvās un noslēdza setu pārliecinoši savā labā, kas garantēja arī panākumu visā mačā.

Gulbis šīs nedēļas ATP rangā atrodas 53.vietā, bet Štepaneks ieņem 45.pozīciju.

Līdz šim Barselonā Gulbis startējis četras reizes, 2010.gadā sasniedzot ceturtdaļfinālu. Pērn latvietis dalību turnīrā noslēdza jau 1.kārtā pēc zaudējuma Austrālijas tenisistam Bernardam Tomičam.

Abi savstarpējos mačos iepriekš bija tikušies divas reizes - arī šajās spēlēs pārāks izrādījās Gulbis. 2009.gadā Tokijā latvietis Štepaneku uzvarēja divos setos ar 6-4, 6-4, bet gadu vēlāk Memfisas turnīra 1/8 finālā bija pārāks ar 7-6(5), 7-5.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi