Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Gulbis Vīnes ATP World Tour 250 turnīra otrajā kārtā zaudē pasaules devītajai raketei Tipsarevičam

Aizvadītajā cīņā latvietis piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 3-6, 4-6.
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vīnes ATP World Tour 250 sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrās kārtas mačā ceturtdien zaudēja Janko Tipsarevičam no Serbijas, kurš ir pašreizējā pasaules devītā rakete.

Pirmajā geimā pie savas serves Tipsarevičs uzvarēja četrās bezatbildes izspēlēs, bet otrajā geimā ieguva divas breikbumbas, no kurām izmantoja otro. Trešajā geimā Gulbis bija tuvu tam, lai breiku atgūtu, tomēr saspringtā noslēgumā Tipsarevičs savu servi nosargāja, bet brīdi vēlāk ar otro no divām breikbumbām panāca jau 4:0 savā labā. Piektajā geimā Gulbis vēlreiz nebija tālu no tā, lai tiktu pie breika, tomēr latvietim atkal nesekmējās.Nākamajā geimā Gulbis izcīnīja savu pirmo punktu spēlē, bet brīdi vēlāk bija ticis pie divām breikbumbām. Ar otro no tām Gulbis panāca rezultātu 2-5, bet nākamajā geimā pēc smagas cīņas Tipsareviča pārsvars tika samazināts vēl par punktu. Pakaļdzīšanos turpināt latvietim gan neizdevās, jo devītajā geimā serbs nodrošināja uzvaru pirmajā setā ar 6-3.

Otro setu Gulbis uzsāka ar uzvarētu geimu pie savas serves, bet nākamajā viņš neizmantoja vienu iegūto breikbumbu. Trešajā geimā Gulbis nospēlēja izteikti neveiksmīgi, ļaujot Tipsarevičam iegūt trīs breikbumbas.Jau ar pirmo no tām viņš panāca rezultātu 2-1 savā labā, bet nākamajā geimā palielināja to līdz 3-1. Savu servi nosargāt Gulbim neizdevās arī piektajā geimā, kad serbam pietika ar vienu breikbumbu, lai panāktu 4-1 savā labā. Tomēr jau nākamajā geimā Gulbis izcīnīja savu otro breiku spēlē, panākot 2-4, bet geimu vēlāk viņš ar pārliecinošu sniegumu atspēlējās jau līdz 3-4.

Otrā seta astotajā geimā Tipsarevičs pēc smagas un ilgstošas cīņas tomēr spēj iegūt savu piekto punktu. Lai arī brīdi vēlāk Gulbis vienu punktu atguva, desmitajā geimā Tipsarevičs pārliecinoši nosargāja savu pārsvaru un nodrošināja panākumu visā mačā.

ATP pasaules rangā Gulbis pašlaik ieņem 159.vietu un dalībai pamatsacensībās saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card". Savukārt Tipsarevičs ir pasaules devītā rakete, bet turnīrā viņš izlikts ar otro numuru.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija spēkojušies divas reizes, panākumus dalot uz pusēm.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas cīņā Gulbis trešdien ar rezultātu 7-6 (8:6), 6-3 pieveica indieti Somdevu Devarmanu, kurš pasaules rangā atrodas 579.pozīcijā. Tikmēr Tipsarevičam pirmajā kārtā nebija jāspēlē.

Par dalību turnīrā Gulbis nopelnījis 20 ATP vienspēļu ranga punktus.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā nedēļā turnīros nepiedalījās, līdz ar to viņam nebija jāaizstāv ATP vienspēļu ranga punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi