Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Gulbja pāridarītājs Verdasko sasniedz Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālu

Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pāridarītājs Vimbldonas tenisa čempionāta trešajā kārtā spānis Fernando Verdasko pirmdien sasniedzis turnīra ceturtdaļfinālu. 

Verdasko astotdaļfinālā tika galā ar Keniju de Šeperu no Francijas ar rezultātu 6-4, 6-4, 6-4. Kā ziņots, Verdasko Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā pieveica Gulbi ar 6-2, 6-4, 6-4. 

Šobrīd ATP ranga 54.pozīcijā esošais Verdasko Vimbldonas ceturtdaļfinālu sasniedzis pirmo reizi karjerā. Viņa pretinieks trešdien būs mājinieku lielākā cerība ar otro numuru izliktais brits Endijs Marejs, kurš astotdaļfinālā tika galā ar sacensību 20.raketi krievu Mihailu Južniju - 6-4, 7-6 (7:5), 6-1. Marejs Vimbldonas turnīrā nav uzvarējis ne reizi - to nav paveicis neviens Lielbritānijas sportists jau 77 gadus, tomēr brits sasniedzis labus rezultātus pēdējos sešos "Grand Slam" turnīros, jo tajos visos viņš iekļuvis vismaz ceturtdaļfinālā. 

Ar Verdasko Marejs līdz šim ticies deviņas reizes, kurās izcīnītas astoņas uzvaras. 

Tikmēr astotdaļfināla barjeru pārvarējis arī ATP ranga pirmais numurs Novāks Džokovičs, kurš ar 6-1, 6-4, 7-6 pārspēja turnīrā ar 13.numuru izsēto vācieti Tomiju Hāsu. Viņa pretinieks ceturtdaļfinālā būs čehs Tomašs Berdihs, kurš Vimbldonā izlikts ar septīto numuru. Zīmīgi, ka 2010.gadā Džokovičs zaudēja Berdiham Vimbldonas pusfinālā, līdz ar to serbam ir iemesls cerēt uz revanšu, jo, tenisistiem aizvadot 15 savstarpējās spēles, 13 dueļos uzvarējis Džokovičs. 

Berdihs astotdaļfinālā grūtā cīņā pārspēja austrālieti Bernardu Tomiču 7-6 (7:4), 6-7 (5:7), 6-4, 6-4.

Pie iespējas spēlēt ceturtdaļfinālā ticis vēl viens turnīra favorīts argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš sacensībās izlikts ar astoto numuru. Viņam izdevās pieveikt Andreasu Sepi no Itālijas ar - 6-4, 7-6 (7:2), 6-3, bet ceturtdaļfinālā viņa pretinieks būs ceturtā rakete spānis Davids Ferrers, kurš ar rezultātu 6-7 (3:7), 7-6 (8:6), 6-1, 6-1 spēja pieveikt Ivanu Dodidžu no Horvātijas. 

Tikmēr sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā pirmdien tikusi poliete Agņeška Radvanska, kura Vimbldonā izlikta ar ceturto numuru. Pērnā gada turnīra fināliste Radvanska astotdaļfinālā pārspēja Cvetanu Pironkovu no Bulgārijas ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-3 un nākamajā kārtā tiksies ar ķīnieti Na Li, kura sacensībās izsēta ar sesto numuru. 

Nākamajā kārtā iekļuvusi arī Vimbldonas 17.rakete amerikāniete Sloeina Stīvensa, kas ar 4-6, 7-5, 6-1 pieveica Moniku Puigu no Puertoriko. Sacensību ceturtdaļfinālā viņa spēkosies ar francūzieti Marionu Bartolī, kas sacensībās izlikta ar 15.numuru. Sportiste no Francijas astotdaļfinālā tika galā ar itālietes Karinas Knapas pretestību, uzveicot pretinieci ar 6-2, 6-3. 

Kā ziņots, pirmdien negaidītu neveiksmi astotdaļfinālā piedzīvoja sacensību galvenā favorīte amerikāniete Serēna Viljamsa, kura piekāpās ar 23.numuru izsētajai vācietei Sabīnei Lisicki ar rezultātu 2-6, 6-1, 4-6.
Otrdien tiks izspēlēti visi sieviešu vienspēļu ceturtdaļfināli, savukārt trešdien savas cīņas aizvadīs vīrieši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi