Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

IAAF nosauc piecas pretendentes uz gada labākās vieglatlētes lauriem

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) trešdien nosauca piecas sportistes, kas pēc balsošanas pirmās daļas saglabāja izredzes uz gada labākās vieglatlētes titulu sieviešu konkurencē.

Uz balvu pretendēs Jamaikas sprintere Veronika Kempbela Brauna, Kenijas skrējēja Milsaha Čemosa Čejva, Lielbritānijas daudzcīņniece Džesika Enisa, amerikāņu sprintere Elisone Feliksa un augstlēcēja no Horvātijas Blanka Vlasiča.

Kempbela Brauna šosezon kļuva par pasaules čempioni 60 metru distancē telpās, bet 100 un 200 metru distancēs uzrādīja sezonas labākos rezultātus pasaulē. 200 metros viņa ne reizi nezaudēja. Kenijiete Čejva 3000 metru kavēkļu skrējienā izcīnīja septiņas uzvaras 11 sacensībās, uzvarēja Dimanta līgā un Sadraudzības valstu spēlēs.

Daudzcīņniece Enisa uzvarēja Eiropas čempionātā ar sezonas labāko rezultātu, bet pieccīņā telpās kļuva par pasaules čempioni. Feliksa šosezon 200 un 400 metru distancēs uzvarēja 14 sacensībās un tikai reizi nebija pirmā. Augstlēcēja Blanka Vlasiča izcīnīja 18 uzvaras 20 sacensībās, kā arī septiņos Dimanta līgas posmos. Viņa guva panākumu Eiropas čempionātā, Kontinentālajā kausā un pasaules čempionātā telpās.

Trīs nedēļas ilgušajā izvēles procesā no IAAF ekspertu iepriekš paziņotajām 10 kandidātēm palika tikai puse. IAAF mājaslapā savu viedokli varēja paust līdzjutēji, un finālistu noteikšanā ņēma vērā arī IAAF pieaicināto speciālistu viedokli.

Absolūto uzvarētāju izvēlēsies IAAF speciāla žūrija, un gada balvas ieguvēju nosauks gala pasākumā 21.novembrī Monako.

Jau ziņots, ka otrdien tika nosaukti pieci finālisti vīriešu konkurencē. Uz labākā titulu pretendēs ASV sprinteris Taisons Gejs, viņa tautietis barjersprinta speciālists Deivids Olivers, Kenijas skrējējs Davids Rudiša un maratonists Zersenajs Tadese no Eritrejas, kā arī olimpiskais, pasaules un Eiropas čempions šķēpmešanā norvēģis Andreass Torkildsens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi