Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Jahta Evo uzvar Latvijas burāšanas čempionātā Rojā

21. jūnijā Rojā noslēdzās Latvijas čempionāts burāšanā Micro klases jahtām un Topcat katamarāniem, informē regates galvenais tiesnesis Juris Ailis.Micro klasē uz starta izgāja 12 komandas. Lielākā daļa no dalībniekiem bija ar lielu starptautisko sacensību pieredzi, to vidū daudzkārtējie Latvijas čempioni - jahta Evo (Valters Romans, Raivo Elnionis, Gatis Graudums), 2008.

gada Eiropas kausa ieguvēji Racer divīzijā - jahta Micross (Vladimirs Smoļakovs, Andrejs Zvjatkovs) un 2009. gada Eiropas kausa posma uzvarētāji Cruiser divīzijā - Priedaines jahtkluba jahta Julia (Ģirts Bērziņš, Pēteris Goldšteins, Aigars Kiršfelds). Visplašāk pārstāvēts, ar 8 jahtām, bija Usmas jahtklubs. Pirmo reizi regatē, ar 3 jahtām, piedalījās arī Rojas jahtkluba burātāji.Vidēji stiprs vējš Rīgas Jūras līcī pie Rojas ostas nodrošināja ļoti sīvu cīņu distancē. Tomēr pēkšņi uznākusī spēcīga vēja brāzma jau pirmajā braucienā krietni izmētāja visu floti. Tai laicīgi nebija sagatavojusies Rojas jahta "Pelikāns". Jahta apgāzās un piesmēlās ar ūdeni. Tomēr jau pēc īsa brīža bija klāt glābēji un nocēla no "Pelikāna" vienu komandas locekli. Jahtas izsmelšana šādos apstākļos var aizņemt pat vairākas stundas. Tomēr pēc neilga brīža no Rojas ostas palīgā nosalušajiem burātājiem atsteidzās arī Jūras spēku Krasta apsardzes kuģis, un pārņēma jahtas glābšanas darbu vadību . Ar spēcīga ūdens sūkņa palīdzību īsā laikā jahta "Pelikāns" bija pilnīgi atbrīvota no ūdens un bez bojājumiem tika aizšlepēta uz ostu.Jahta "Evo"(Usmas jahtklubs) bija līdere visos 6 braucienos un jau pirms pēdējā brauciena nodrošināja sev kārtējo uzvaru Latvijas čempionātā. Par pārējām godalgotajām vietām līdz pat pēdējam braucienam cīnījās četras jahtas.Kopvērtējumā 2. vietā - jahta Micros (Usmas jahtklubs), 3. vietā - jahta "Tike" (Usmas jahtklubs).Visplašāk pārstāvētajā Cruiser divīzijā (8jahtas), pirmajā vietā - jahta"Tike", otrajā vietā - jahta "Julia", trešajā vietā - jahta "Anne Gauthier"(Usmas jahtklubs).Topcat klases katamarāni veica pilnu sacensību programmu - 7 braucienus. Ievērojami pārāki par saviem konkurentiem bija Priedaines jahtkluba pārstāvji Didzis Gavars un Artis Remess, Latvijas čempiiona titulu izcīnot jau 3. reizi. Otrajā vietā - Silards Kamergrauzis un Sandis Rauza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Morozs: Bijām ļoti labi sagatavojušies

Latvijas futbola klubs RFS UEFA Eiropas līgas mačam ar Frankfurtes Eintracht bija ļoti labi sagatavojies, atzina rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi