Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Jamaikas delegācija uztraukusies par veikto dopinga analīžu lielo skaitu

Jamaikas olimpiskās delegācijas vadība ir noraizējusies par līdz šim veikto dopinga analīžu lielo skaitu, kas, viņuprāt, var iespaidot sportistu sniegumu.

Līdz šim piecu dienu laikā kopš olimpisko spēļu sākuma Jamaikas sportisti, kuru vidū pārsvarā ir vieglatlēti, jau nodevuši vairāk nekā 32 asins un urīna analīzes, un jamaikieši uzskata, ka šis skaitlis ir aizdomīgi liels.

"Mēs uzskatām, ka tik bieži nododot dopinga analīzes, var tikt ietekmēts sportistu sniegums," Jamaikas delegācijas vadītājs Dons Andersons sacīja ziņu aģentūrai "Reuters".

Pasaules eksrekordists 100 metru distancē Asafa Pauels žēlojies, ka dopinga apkarotāji pie viņiem ierodas ļoti bieži, un ka katru reizi paņemt tik daudz asinis, ka tas varot atstāt negatīvu ietekmi uz viņa fizisko formu. Arī cita Jamaikas sprinteri, pasaules rekordistu Useinu Boltu ieskaitot, ir pakļauti līdzīgai dopinga apkarotāju uzmanībai.

Daži Jamaikas sportisti pēdējo septiņu dienu laikā ir pārbaudīti jau trīs reizes.

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) vēl pirms spēlēm paziņoja, ka to laikā tiks veiktas 4500 dopinga analīzes jeb par 1000 vairāk nekā pirms četriem gadiem Atēnās. Bez tam SOK solīja skrupulozāk pārbaudīt tās rīcībā esošo informāciju par iespējamajiem dopinga pārkāpumiem, pievēršot lielāku uzmanību tiem sportistiem, uz kuriem varētu krist aizdomu ēna.

Līdz šim olimpiskajās spēlēs ir bijušas divas pozitīvas dopinga analīzes, taču abas tika veiktas vēl pirms spēlēm. To dēļ no olimpiešu pulka tika izslēgta Spānijas riteņbraucēja Maribela Moreno un Taivānas beisbolists Čans Taišans.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi