Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Juška negaidīti pieveic Gulbi Ekentalas Challenger turnīra kvalifikācijas izšķirošajā mačā

Divu Latvijas tenisistu savstarpējā duelī pirmdien Andis Juška ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-4 negaidīti pieveica Ernestu Gulbi, kvalificējoties Vācijas pilsētā Ekentalā notiekošā Challenger sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensībām.

Šis mačs notika kvalifikācijas izšķirošās, trešās, kārtas ietvaros. Par kvalificēšanos pamatsacensībām Juška nopelnīja trīs ATP ranga punktus, bet Gulbis pie vienspēļu punktiem netika.

Pēc tam, kad katrs tenisists bija uzvarējis pa vienam setam, trešā seta sākumā Gulbis lauza Juškas servi un panāca 3-0 savā labā. Tomēr viņa pretinieks panāca 4-4, un devītajā geimā vēl trīs breikbumbas bija tieši Juškam, un viņam arī izdevās lauzt servi, bet nākamajā geimā arī noslēdza maču savā labā.

Tomēr pamatturnīram kvalificējās abi tenisisti, jo Gulbis tajā nokļuva kā laimīgais zaudētājs.

Pamatsacensību pirmajā kārtā Gulbi gaida mačs ar kvalifikāciju pārvarējušo Alekseju Vatutinu, kurš pašlaik ATP rangā atrodas 448.pozīcijā, bet Juška spēkosies ar mājinieku Janu-Lenardu Strufu, kurš rangā ieņem 200.vietu.

Iepriekšējo reizi abi tenisisti savā starpā oficiālos mačos bija tikušies 2005.gadā, kad Prāgas Challenger turnīra izšķirošajā kvalifikācijas mačā Gulbis bija pārāks ar 4-6, 6-3, 6-4.

Kā ziņots, šobrīd ATP ranga 151.vietā esošais Gulbis Ekentālas turnīra kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru. Pirmajā kārtā viņam nebija jāspēlē, bet otrajā kārtā latvietis ar rezultātu 6-3, 6-2 pieveica mājinieku Johannesu Herteisu, kurš pasaules rangā pašlaik ieņem 1561.pozīciju.

Savukārt ATP ranga 373.pozīcijā esošais Juška, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar septīto numuru, pirmajā mačā ar 6-1, 6-2 pārliecinoši uzvarēja mājinieku Danielu Dolbu, kurš pasaules rangam pagaidām nav kvalificējies, bet turpinājumā ar 6-3, 6-3 pārspēja krievu Kirilu Dmitrijevu, kurš rangā ieņem 1194.vietu.

Gulbis dubultspēļu sacensībās nestartēs, bet Juška tajās cīnīsies pārī ar austrieti Filipu Osvaldu un pirmajā kārtā spēkosies pret itāļiem Džanluku Naso un Mateo Violu.

 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi