Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Kaparkalēja izcīna Latvijai otru medaļu pasaules čempionātā rollerslēpošanā

Pagājušā gada pasaules junioru sprinta čempione rollerslēpošanā Linda Kaparkalēja ar ļoti labu startu izcīnīja medaļu arī šogad junioru konkurencē 200m sprintā pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas norisinās Itālijā, tikai šoreiz tā ir bronza. Līdz ar to madoniete Kaparkalēja sarūpēja Latvijai medaļu arī otrajā dienā, jo ceturtdien masu starta distancē zeltu nopelnīja Raimo Vīgants, kurš sprintā ieguva augsto piekto vietu, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Pasaules čempionāts distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā Itālijā sākās ceturtdien, kad dalībnieki sacentās brīvā stila distancē ar intervāla startu. Kā jau iepriekš ziņojām, Latvijai šis čempionāts sākās ļoti labi, jo pirmajā dienā 15km brīvajā stilā ar kopēju startu uzvarēja un zelta medaļu izcīnīja Raimo Vīgants, pirmo reizi kļūstot par pasaules čempionu.

Otrajā dienā Latvijai medaļu sarūpēja Linda Kaparkalēja, kura vakar masu starta distancē nejutās labi un distances otrajā pusē samazināja ātrumu, pataupot spēkus sprintam.  Kaparkalēja kvalifikāciju iesāka vareni, uzrādot pārliecinoši ātrāko laiku, tuvāko sāncensi itālieti Annu Mariju Gidi apsteidzot par pussekundi. Bez problēmām viņa pārvarēja astotdaļfinālu, kur no kvalifikācijas iekļuva 16 labākās, un ceturtdaļfinālu, iekļūstot pusfināla četriniekā. Un tur negaidīti madoniete zaudēja horvātietei Leonai Garačai, kura vēlāk finālā piekāpās mājiniecei Gidi. Starts labāks sanāca Lindai, taču pietrūka ātruma beigās, un Horvātijas pārstāve viņu apsteidza, liedzot latvietei atkārtot pagājušā gada panākumu.

Līdz ar to Kaparkalējai bija jācīnās mazajā finālā par trešo vietu, kur izdevās pārspēt norvēģieti Emīliju Liju, tādējādi bez medaļas nepaliekot arī šogad, tikai šoreiz savā kontā nopelnot bronzu. 29 dalībnieču vidū vakar labāk no mūsējām nostartējusī krāslaviete Adriāna Šuminska sprintā kvalifikācijā uzrādīja 21. laiku, līdz izslēgšanas kārtai jeb sešpadsmitniekam pietrūkstot 0,4 sekundēm.

Vīriešiem pieaugušo grupā bija visspēcīgākā konkurence, kur 35 dalībnieku vidū kvalifikāciju pārvarēja un astotdaļfinālā iekļuva visi četri latvieši, no kuriem tikai Raimo Vīgantam izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Ceturtdien par čempionu kļuvušais Vīgants ceturtdaļfinālā ļoti līdzīgā cīņā piekāpās pasaules čempionāta medaļniekam rollerslēpošanas sprintā Josteinam Olafsenam no Norvēģijas, beigās iegūstot 5. vietu.

Lauris Kaparkalējs astotdaļfinālā tikās ar divkārtējo pasaules čempionu Ragnāru Andresenu no Norvēģijas, kurš bija labākā formā nekā jūlijā Madonā, un piekāpās titulētajam norvēģim, ieņemot beigās 9. vietu un ierindojoties tieši priekšā Silvestram Švaukstam, kurš zaudēja itālim Frančesko Bekim. Ceturtais madonietis Niks Saulītis sprintu pabeidza 13. vietā, astotdaļfinālā piekāpjoties tam pašam Vīganta “pāridarītajam” Olafsenam. Finālā norvēģi Olafsenu pārspēja un kārtējo titulu nopelnīja Emanuele Beki.

Sievietēm atkal desmitniekā iekļuva un tuvu ceturtdaļfinālam bija Kitija Auziņa, kurai devītā vieta 27 dalībnieču konkurencē. Auziņa kvalifikācijā uzrādīja astoto laiku, taču astotdaļfinālā piekāpās kvalifikācijā 0,3 sekundes lēnāk sprintējušajai vācietei Melinai Šotesai, samierinoties ar 9. vietu. Astotdaļfinālā startēja arī rīdziniece Samanta Krampe, kura piekāpās igaunietei Teilorai Ojastei un ieņēma 11. vietu.

Junioru puišiem 34 dalībnieku vidū visi trīs latvieši samērā droši tika astotdaļfinālā, kuru pārvarēja tikai Dāvis Kalniņš, kuram par vietu ceturtdaļfinālā nācās cīnīties ar otru siguldieti Bruno Bilanu. Tālāk jau pretī nāca kvalifikācijas otrā laika īpašnieks Ville Juterdāls no Zviedrijas, kurš uzvarēja jūlijā PK posmā Madonā, kur Kalniņam bija trešā vieta. Arī šoreiz zviedrs bija pārāks, līdz ar to Dāvim 7. vieta kā kvalifikācijā.

Arī pārējie divi mūsējie beigās ieņēma tās pašas vietas kādas kvalifikācijā. Bilans ieguva10. vietu, bet viļakietis Indriķis Circens ierindojās tieši aiz viņa 11. vietā, astotdaļfinālā zaudējot šveicietim.

Sestdien pasaules čempionāts rollerslēpošanā Itālijā turpināsies ar komandu sprintu, kur Latvijai ir iespējas pacīnīties par medaļām visās četrās grupās.  

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi