Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kembridžas Universitātes komanda slavenajā regatē pārspēj Oksfordu

Kembridžas Universitātes airētāji un airētājas svētdien pārspēja savus kolēģus no Oksfordas Universitātes, svinot panākumu slavenajā airēšanas regatē starp divu augstskolu komandām.

Covid-19 pandēmijas dēļ pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara sacensības nenotika Temzas upē Londonā, šoreiz airētājiem spēkoties Lielajā Ūzas upē Kembridžšīrā. Tāpat distance tika saīsināta līdz 4,8 kilometriem līdzšinējo 6,8 kilometru vietā.

Kembridžas airētāji un airētājas savus sāncenšus vīriešu un sieviešu konkurencē pārspēja par mazāk kā vienas laivas tiesu.

Zīmīgi, ka pirmo reizi vēsturē vīriešu sacensībās galvenā tiesnese bija sieviete - divkārtējā pasaules čempione četriniekos un 2004.gada olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāte divniekos Sāra Vinklesa.

Kembridžas un Oksfordas universitāšu regate, kas ir viena no senākajām un prestižākajām astoņnieku sacensībām akadēmiskajā airēšanā, notika jau 166.reizi. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ sacīkste tika atcelta.

Kembridžas Universitātes airētāji uzvarējuši trīs reizes pēc kārtas un četrās no pēdējām piecām sacensībām. Savukārt airētājas savas pretinieces no Oksfordas uzvarējušas četrās sacensībās pēc kārtas. 

Kembridžas airētāji šajā regatē ir izcīnījuši 85 uzvaras, kamēr Oksfordas studentu kontā ir 80 panākumi, bet 1877.gada sacensībās abas komandas finišēja tik cieši, ka uzvarētājs netika noskaidrots. Savukārt dāmām no 75 regatēm 45 uzvarējusi Kembridžas komanda, bet 30 reizes virsroku guvusi Oksforda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi