Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Ķīpsalā jau otro gadu norisināsies Spēka olimpiāde

No 5. līdz 7.aprīlim izstādes _Atpūta un sports 2013 _ietvaros Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā otro gadu norisināsies arī Spēka olimpiāde. Tās ietvaros – gan tādi Latvijā jau tradīcijām bagāti un populāri sporta veidi kā pauerliftings un armreslings, gan mūsu pusei samērā jaunā un eksotiskā spēka cīņa. 

Pavasaris, kaut šogad ilgi slēpies zem biezā ziemas sniega, nu beidzot sācis dot par sevi ziņu. Sarosījušies arī Latvijas spēka sportisti – jau pēc nepilnām divām nedēļām tie pulcēsies Ķīpsalas izstāžu centrā, lai treniņos ielikto darbu materializētu paceltajos kilogramos, medaļās un jaunos rekordos, cīnoties par tituliem 2013.gada atklātajā Latvijas čempionātā spēka trīscīņā bez ekipējuma.  

Sestdien, 6.aprīlī uz starta dosies dāmas, seniori un open grupas sportisti, bet svētdiena pilnībā piederēs degsmei un perspektīvai – starts jauniešu un junioru grupām.  

Dienu pirms tam, 5.aprīlī, izstādes apmeklētājiem būs iespēja sekot līdzi Latvijas Neredzīgo sporta savienības čempionātam spēka trīscīņā, kā arī klātienē vērot aizraujošus armrestlinga dueļus. Klātesošos vienaldzīgus noteikti neatstās arī sportistu tikšanās aci pret aci pie spēka cīņas dēļa. Spēka cīņa jeb mas-wrestling ir spēka sporta disciplīna, kuras saknes meklējamas Krievijā, Jakutijā, taču tā pamazām sāk iemantot popularitāti un atzīšanu arī Latvijas sportistu vidū. 

Atklāto Latvijas čempionātu spēka trīscīņā organizē Latvijas Pauerliftinga (LPF) federācija sadarbībā ar biedrību Spēka Pasaule. Sacensību pamatuzdevums ir noskaidrot jaunos Latvijas čempionus spēka trīscīņā bez ekipējuma, taču ne mazāk būtisks mērķis ir spēka sporta un veselīga dzīvesveida popularizēšana Latvijā. LPF rīkotos pasākumus atbalsta spēka sporta veikals www.sp.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovam laba spēle, bet sezona galā

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs NHL kluba Vankūveras Canucks sastāvā Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla septītajā spēlē pret Edmontonas Oilers atvairīja 26 no 29 metieniem, ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi