Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Krievijas vesera metēja Lisenko ar otru visu laiku labāko rezultātu triumfē pasaules čempionātā; Farahs uzvar arī 5000 m skrējienā

Par divkārtēju pasaules čempioni vesera mešanā piektdien kļuva Krievijas sportiste Tatjana Lisenko, kura turklāt sasniedza otro visu laiku labāko rezultātu. 

Savās mājās notiekošajā pasaules vieglatlētikas čempionātā pašreizējā pasaules un olimpiskā čempione labākajā mēģinājumā rīku aizmeta 78,80 metrus tālu, sasniedzot jaunu čempionāta rekordu. 

Vēsturē tālāk spējusi mest vien vāciete Betija Heidlere, kura 2011.gadā sasniedza 79,42 metrus. Kā ziņots, Heidlere trešdien nespēja pārvarēt pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensības.

Lielisku rezultātu sasniedza arī sudraba godalgu izcīnījusī poliete Anita Vlodarčika, kura savā labākajā mēģinājumā bija 78,46 metrus tāla, sasniedzot piekto visu laiku labāko rezultātu. 

Savukārt trešo vietu ar 75,58 metriem izcīnīja ķīniete Veņsju Džana, kura sasniedza savu sezonas labāko rezultātu. 

Krievijas sportists Aleksandrs Meņkovs piektdien kļuva par pasaules vieglatlētikas čempionāta uzvarētāju tāllēkšanā.

Divos no lēcieniem Meņkovs bija tālāks par astoņiem ar pusi metriem, bet labākajā no mēģinājumiem viņš sasniedza 8,56 metrus, kas ir labākais rezultāts pasaulē šosezon.

Ar jaunu nacionālo rekordu sudraba godalgu izcīnīja Nīderlandes sportists Ignisiuss Gaisā, kurš aizlēca 8,29 metrus tālu.

Vēl šīs sezonas sākumā Gaisā pārstāvēja savu etnisko dzimteni Ganu, bet pagājušajā mēnesī ieguva Nīderlandes pasi. Līdz ar to Gaisā sasniedza jaunu nacionālo rekordu, bet nelaboja savu personisko rekordu.

Savukārt trešo vietu izcīnīja Meksikas sportists Luiss Rivera, kurš bija vēl par diviem centimetriem tuvāks.

Lielbritānijas garo distanču skrējējs Mo Farahs no Lielbritānijas piektdien triumfēja arī pasaules vieglatlētikas čempionāta 5000 metru distancē.

Divkārtējais olimpiskais čempions Maskavā notiekošajās sacensībās distanci veica 13 minūtēs un 26,98 sekundēs.

Tikmēr aiz Faraha šoreiz pārējo medaļnieku noskaidrošanai bija nepieciešams fotofinišs, kurā sudrabs tika atdots Hagosam Gebrivetam no Etiopijas, bet bronzu saņēma kenijietis Īzaks Koečs. Šiem abiem sportistiem tika fiksēts identisks rezultāts - 13 minūtes un 27,26 sekundes.

Līdz ar to Farahs kļuvis vien par otro sportistu, kurš vienā pasaules čempionātā uzvarējis gan 5000 metru, gan 10 000 metru distancēs. Iepriekš to 2009.gadā paveica arī etiopietis Kenenisa Bekele.

Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem gadiem Farahs triumfēja 5000 metros, bet divreiz garākā distancē tika pie sudraba medaļas.

Lielisks sniegums šobrīd 30 gadus vecajam sportistam padevās pērnā gada Olimpiādē, kad Farahs triumfēja abās distancēs.

Otrajā pasaules vieglatlētikas čempionātā pēc kārtas piektdien lodes grūšanas sacensībās uzvarēja vācietis Davids Štorls.

Tikai 23 gadus vecais sportists labāko rezultātu sasniedza ceturtajā mēģinājumā, kad bija 21,73 metrus tāls.

Viņš ir vien trešais lodes grūdējs vēsturē, kurš spējis triumfēt divos pasaules čempionātos pēc kārtas. Iepriekš viņš bijis arī pasaules čempions jauniešu un junioru konkurencē.

Tikmēr sudraba godalgu ar 21,57 metriem izcīnīja pašreizējais pasaules čempions telpās Raiens Vitings no ASV, bet pie bronzas ar 21,34 metriem tika kanādieti Dilans Ārmstrongs, kurš iepriekšējā pasaules čempionātā bija otrs ātrākais.

Jamaikiešu sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa piektdien triumfēja arī pasaules vieglatlētikas čempionāta 200 metru distancē.

Divkārtējā olimpiskā čempione pirms tam šajā čempionātā bija uzvarējusi arī 100 metru sprintā. Vienā čempionātā abās šajās distancēs neviena sportiste nebija uzvarējusi kopš 1991.gada.

26 gadus vecā jamaikiete 200 metru distanci veica 22,17 sekundēs, bet otro vietu izcīnīja Muriele Ahūra no Kotdivuāras, kura nedēļas sākumā bija otrā arī 100 metros.

Savukārt trešo vietu izcīnīja nigēriete Blesinga Okagbare, kura iepriekš šajā čempionātā bija tikusi pie sudraba tāllēkšanā. Gan Ahūrai, gan Okagbarei hronometrs finiša līnijas šķērsošanu fiksēja pēc 22,32 sekundēm.

Savukārt trīskārtējā pasaules čempione Elisona Fēliksa, kura pirms starta bija viena no galvenajām favorītēm, traumas dēļ izstājās, kad bija noskrējusi aptuveni 50 metrus.

Pasaules vieglatlētikas čempionāta 4x400 metru stafetes sacensībās vīriešiem piektdien triumfēja ASV komanda.

Uzvarētāji, kuru rindās pēdējo posmu veica pasaules čempions 400 metru individuālajā distancē Lašons Merits, finišēja pēc divām minūtēm un 58,71 sekundes. 

1,16 sekundes uzvarētājiem zaudēja Jamaikas komanda, bet pie bronzas godalgas samērā negaidīti tika Krievija, kas atpalika par nieka 0,02 sekundēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi