Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krištopāns: Gribētu mēģināt paveikt brīnumu arī PČ kvalifikācijā

Latvijas labākajam handbolistam Dainim Krištopānam aizvadītā sezona sanāca saraustīta, un Latvijas valstsvienības rindās viņam būtu gribējies sagādāt vēl vienu pārsteigumu un atceltajās pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēs aizvest Latviju līdz finālturnīram, pēc atgriešanās no Vācijas sarunā ar Latvijas Handbola federāciju (LHF) pirmdien saka handbolists.

Krištopāns Ludzā atgriezās pirms divām nedēļām, braucot no Berlīnes uz Ķīli un tālāk dodoties ar prāmi līdz Klaipēdai. Pēc tam Lietuvas policijas eskorts pavadīja līdz Latvijas robežai, un no Liepājas līdz Ludzai ceļš jau bija brīvs.

"Ceļš bija ļoti ilgs, bet bez piedzīvojumiem," par ceļu mājup saka Krištopāns.

Kopumā sezona Latvijas izlases līderim sanāca saraustīta.

"Sezona bija ar daudziem pavērsieniem," bilst handbolists. "Maķedonijā sezonas gaitā komandu mocīja traumu daudzums un ekonomiskais burbulis, kurš, manuprāt, pārplīsa. Vācijā arī komanda bija stipri novājināta ar traumām un daudzām izmaiņām. Tā visa rezultātā arī Vācijā rezultāti nebija tie labākie."

Krištopānam īsti pie sirds bundeslīgā spēlētais handbols nav gājis.

"Nedomāju, ka varētu izbaudīt bundeslīgu. Esmu pieradis spēlēt taktiskāku handbolu. Jebkurā gadījuma esmu pateicīgs komandai, ka varēju gūt kārtējo pieredzi savā karjerā. Protams, ka arī no Berlīnes atmiņā paliks vairāki patīkami mirkļi," sezonas otro pusi Vācijā komentēja sportists.

"Berlīnē cerībā, ka kaut kas atsāksies, nosēdējām vairāk nekā mēnesi. Un tagad arī Latvijā jāsēž karantīnā," uz vīrusa piespiesto bezdarbību norāda Krištopāns.

"Gribas kaut ko darīt un principā plāni jau arī ir izdomāti. Domāju, ka laiku pavadu tāpat kā visi pārējie," saka ludzēnietis. "Pabeigšu visus darbus, kas bija mājās iekrājušies un kuriem līdz šim vienkārši nebija laika. Protams, ka pēdējās divas sezonas bija pilnīgi atšķirīgas, taču smagas, tāpēc noteikti izbaudu brīvo laiku un izbaudīšu vēl vairāk," sarunā ar LHF saka 29 gadus vecais sportists. 

Nākamo sezonu handbolistam paredzēts aizvadīt Francijas handbola grandā Parīzes Saint-Germain, kuras sastāvā gada beigās būs jāspēlē 2019./2020.gada Čempionu līgas izšķirošajās spēlēs. Ar savu nākamo komandu šobrīd vairāk sanāk komunicēt par sadzīviskiem jautājumiem, taču sportists ir kontaktā arī ar komandas treneri un tiek informēts par izmaiņām komandā.

"Noteikti kaut kad jūlijā būtu jādodas uz turieni, lai varētu iekārtoties un bez raizēm sākt sezonu," par nākotnes plāniem saka Krištopāns. "Visi mēs saprotam, ka situācija var mainīties. Kas būs tuvākajā nākotnē, neviens pareģot nevar. Parasti Francijas līga sākas septembrī, bet var būt visādi."

Starptautiskā Handbola federācija (EHF) lēma, ka koronavīrusa epidēmijas dēļ Latvijai būs liegta iespēja cīnīties par iekļūšanu pasaules čempionāta finālturnīrā. Tas kremt arī Krištopānam, kaut arī Latvija kvalifikācijas cīņās nebija favorīte.

"Daudz bija komentāru par EHF lēmumiem. Domāju, tie atšķiras tieši tik, cik konkrēti kādu ir skāruši," saka handbolists. "Ir nepatīkama situācija, kuru viņi risināja, kā mācēja. Jautājums, vai izskatīja visus variantus? Protams, to neviens nezina."

Sportists uzsver, ka gribētu sarūpēt vēl vienu brīnumu, un izsaka cerību, ka iepriekš pieņemtie lēmumi varētu tikt mainīti, lai Latvija varētu cīnīties par vietu pasaules čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi