Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijai Rīgā pārliecinoša uzvara Eiropas U-18 čempionāta handbolā B divīzijas pirmajā spēlē

Latvijas izlase pirmdien Rīgā svinēja pārliecinošu uzvaru Eiropas U-18 vīriešu čempionāta handbolā B divīzijas pirmajā spēlē.

Latvija ar 37:17 (19:6) pieveica Kosovas vienaudžus.

Mājiniekiem piecus vārtus astoņos metienos guva Valdis Kalniņš, bet pa četriem vārtiem sakrāja Emīls Vilsons, Oskars Bisinieks (četros metienos), Jevgeņijs Rogonovs un Leno Daniels Kazlovskis, bet vismaz vienus vārtus guva 14 handbolisti.

Viesiem sešus vārtus 12 metienos guva Altins Cacajs.

"Šodienas spēli komanda sāka ar ļoti labu aizsardzību un, tas arī bija uzvaras pamatā - vārtsargi un mūsu aizsardzība. Savu spēli mēs vēl meklējam. Rīt pret turkiem noteikti būs daudz grūtāka spēle, tādēļ mums nepieciešams vēl labāks noskaņojums un pašatdeve, tad varam domāt par uzvaru," Latvijas Handbola federācija (LHF) citē izlases galvenā trenera Arnolda Straumes teikto.

Latvijas izlase spēlē A grupā kopā ar Ziemeļmaķedoniju, Turciju un Kosovu, savukārt B grupā spēlē Šveices, Luksemburgas un Beļģijas izlases. Vēl pirmdien Ziemeļmaķedonija ar 34:19 sagrāva Turciju, bet Šveice ar 39:18 - Beļģiju.

Latvijas izlasei otrā spēle būs otrdien, plkst.16, ar Turciju, bet noslēdzošā apakšgrupas spēle plānota ceturtdien, plkst.16, ar Ziemeļmaķedoniju. Turnīra pusfināls tiks aizvadīts 13.augustā, bet cīņa par medaļām notiks 14.augustā.

Latvijas U-18 izlase gatavošanās posmu aizvadīja Murjāņos, kā arī aizvadīja četras pārbaudes spēles, pirmajās divās no tām viesos ar 25:31 un 22:33 zaudējot Igaunijai.

Sastāvā ceļgala traumas dēļ nav Raula Serafimoviča. Savainojums ir arī Ralfam Brīvulim. Nav zināms, vai viņš varēs spēlēt, tāpēc uz izlasi tika izsaukts Mārtiņš Misulis. Papildus tam liela daļa komandas saslima ar vīrusu un nevarēja piedalīties treniņos, taču šobrīd spēlētāji jau ir atveseļojušies.

Latvijas U-18 izlasi vada treneris Arnolds Straume, kuram palīdz Ivars Lācis.

Turnīrs "Rimi" Olimpiskajā centrā notiek no 8.augusta līdz 14.augustam, un tajā piedalās Kosovas, Ziemeļmaķedonijas, Luksemburgas, Beļģijas, Turcijas, Šveices un Latvijas izlases.

Tikmēr Eiropas 16 labākās U-18 komandas spēlē Melnkalnē, kur čempionāts elites grupā norisinās no 4.augusta līdz 14.augustam.

Latvijas U-18 handbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīram:

vārtsargi - Niks Lagzda, Dāvids Pauls (abi - MSĢ), Ilvars Reinholds ("Ulbroka");

laukuma spēlētāji - Elgars Kušners ("Ludzas NSS"), Rihards Bisters, Gustavs Batņa (abi - "Ogre"), Mārtiņš Gailītis ("Aizkraukles NS"), Kristers Suharevs, Rūdolfs Elferts, Oskars Bisenieks (visi - Dobeles "Tenax"), Emīls Vilsons, Jevgeņijs Rogonovs, Andris Vidovskis, Leno Daniels Kazlovskis, Endijs Šnepsts, Valdis Kalniņš, Andris Bors, Mārtiņš Misulis (visi - MSĢ), Ralfs Brīvulis ("Salaspils SS").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi