Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas airētājiem lielo sacensību kalendārs sarūk līdz PČ junioriem un U-23 sportistiem

Latvijas airētājiem neskaidrās finansējuma situācijas dēļ lielo starptautisko sacensību kalendārs samazināts līdz pasaules čempionātam (PČ) junioriem un U-23 sportistiem, bet pieaugušo konkurencē kandidātu gatavība likusi apšaubīt augstākā līmeņa startu nepieciešamību.Pašreizējā ekonomiskajā situācijā neko daudz nav iespējams plānot, taču starti PČ junioriem un U-23 vecuma grupā tomēr ir iecerēti, aģentūrai BNS piektdien pastāstīja Latvijas Airēšanas federācijas ģenerālsekretārs Juris Šteinerts.

Atkarībā no federācijas rocības uz U-23 PČ jūlija beigās Čehijā varētu aizbraukt četri līdz astoņi airētāji. Četri vai pieci dalībnieki Latvijai varētu būt arī PČ junioriem augusta sākumā Francijā.Savukārt par pieaugušo izlases iespējām augusta beigās startēt PČ Poznaņā, Polijā, federācijā vēl spriedīs. Airētājiem šopavasar budžeta dēļ nebija iespējams aizvadīt treniņus siltākās zemēs, tādēļ pilnvērtīga sezona sākās tikai pēc ledus izkušanas. Uz dalību PČ varētu pretendēt Kristīne Gosa un Ligita Kaviere, tomēr arī par viņām ir jautājumi, pastāstīja Šteinerts. Gosa ierobežoto treniņu iespēju dēļ varētu nebūt tik labā formā, lai nopietni atbilstu PČ līmenim, savukārt par Kavieres plāniem federācijā pagaidām ir maz informācijas, jo airētāja sezonu aizvadīja ASV studentu sportā.Kristaps Bokums pēc neveiksmīga mēģinājuma pērn kvalificēties dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs karjeru airēšanā ir beidzis, bet citu augsta līmeņa pretendentu uz dalību PČ Latvijai praktiski nav, atzina Šteinerts. Ņemot vērā pastāvošās iespējas, airētāji plāno startēt pašu mājās un piedalīties sacensībās Lietuvā.Izšķirošais kvalifikācijas starts iekļūšanai Latvijas izlasē dalībai pasaules junioru čempionātā notiks 16.jūnijā Jūrmalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Morozs: Bijām ļoti labi sagatavojušies

Latvijas futbola klubs RFS UEFA Eiropas līgas mačam ar Frankfurtes Eintracht bija ļoti labi sagatavojies, atzina rīdzinieku galvenais treneris Viktors Morozs.

Miris bijušais Marokas izlases futbolists Barada

Bijušais Marokas vīriešu futbola izlases spēlētājs Abdelazizs Barada miris 35 gadu vecumā, ceturtdien pavēstīja viņa karjeras laikā pārstāvēti Francijas klubi Marseļas "Olympique...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi