Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas biatlonisti PČ gatavosies Itālijā

Latvijas biatlonisti pasaules čempionātam, kas februāra beigās norisināsies Rūpoldingā, Vācijā, gatavosies Itālijas augstkalnē, tādējādi cenšoties iegūt pēc iespējas labāku sportisko formu tieši uz čempionāta laiku, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas komandas galvenais treneris Intars Berkulis

Trešdien biatlonisti dosies uz Somiju, kur Kontiolahti piedalīsies Pasaules kausa (PK) 8.posmā, bet pēc tam mēros ceļu uz Itāliju. "Ja nekas pēkšņi nemainīsies, čempionātam gatavosimies Itālijas kalnos, uz kurieni dosimies 14.februārī un trenēsimies tur līdz pat čempionātam. Šādu taktiku esam izmantojuši arī citus gadus, un arī pirms nesenā Eiropas čempionāta, kurā startējām labi. Nav noslēpums, ka pēc treniņnometnes augstkalnē skrienas un šaujas labāk, lai gan tas katram ir individuāli," sacīja Berkulis.

PK posmā Kontiolahti startēs Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons un Artūrs Koļesņikovs, kā arī Anete Brice. "Diemžēl nevarēsim piedalīties jauktajā stafetē, jo kvalifikācija šim PK posmam ir tikai Bricei un mums nebūs otras dalībnieces. Domāju, ka būs interesantas sacensības, jo arī Somijā sola lielus mīnusus, kas ieviesīs savas korekcijas. Diemžēl esam nonākuši otrā galējībā, sezonas sakumā bija sniega problēmas, bet tagad ir tik liels aukstums, ka tikai dienas vidū var iet ārā un trenēties," Berkulis norādīja uz biatlonistu lielo atkarību no laika apstākļiem.

Par Eiropas čempionātu Slovākijā, kur Rastorgujevs izcīnīja divas piektās vietas (sprintā un iedzīšanā), treneris bija apmierināts, jo sasniegtie rezultāti, ņemot vērā Latvijas biatlonistu iespējas, ir labi. "Protams, varēja būt arī medaļa, taču kaut kur Andrejam pietrūka veiksmes, kaut kur vajadzēja lielāku pacietību. Tomēr mums jāpriecājas arī par 5.vietu, jo, lai gan daudzi varbūt uzskata, ka Eiropas čempionātā nav tas līmenis, ka tur nav labāko, konkurence arī tur ir ļoti liela. To varēja redzēt individuālajā distancē ‒ pāris kļūdu šaušanā, un esi uzreiz esi trešajā desmitā. Arī jaunie puiši startēja labi, savā līmenī. Tas, ka lielākās biatlona lielvalstis, kuru sezonas budžeti mērāmi miljonos, pārstāvēja otrie sastāvi, vēl nenozīmē, ka tur bija zems līmenis. Viņi ļoti nopietni gatavojās tieši Eiropas čempionātam," uzsvēra treneris.

Pēdējā PK posmā Holmenkolenā sprinta distancē startēja Latvijas biatlona veterāns Ilmārs Bricis, kuram pēc iepriekšējas vienošanās tika palūgts aizstāvēt Latvijas godu un nopelnīt tik vērtīgos punktus Nāciju vērtējumā, klāstīja Berkulis. Savukārt Piksons, kurš PK posmu izlaida, trenējies mājās, cenšoties aizpildīt sezonas sākumā bezsniega apstākļos atstātos robus fiziskajā kondīcijā. "Līdz pasaules čempionātam vēl ir laiks, lai uzlabotu fizisko bāzi, un cerams, ka viņam tas izdosies," piebilda Berkulis.

Andrejs Rastorgujevs ar 22 punktiem PK kopvērtējumā ir visaugstāk no mūsējiem - 70.vietā. Pasaules čempionāts Rūpoldingā norisināsies no 29.februāra līdz 11.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi