Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas bobsleja trīs labākie piloti negrasās konkurēt, bet drīzāk atbalstīt viens otru

Trīs labākie Latvijas bobsleja piloti ‒ Edgars Maskalāns, Oskars Melbārdis un Uģis Žaļims ‒, kam jau šīs sezonas laikā vajadzēs noskaidrot tos divus, kam pēdējās divās sezonās pirms 2014.gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm tiks pievērsta lielāka uzmanība, pozitīvi raugās uz radušos konkurenci un priecājas par komandā valdošo noskaņojumu.

Komandas dalībnieki atzīst, ka kopš pagājušās sezonas, kad līdz jaunajam gadam komandā vēl bija tās ilggadējais līderis Jānis Miņins, izlasē tagad ir pavisam cita gaisotne. ''Galvenais, ka komandā ir ļoti laba mikrovide. Par noskaņojumu nav jāuztraucas. Esam noskaņoti kaujinieciski,'' aģentūrai BNS sacīja Maskalāns, kurš, pēc galvenā trenera Sanda Prūša teiktā, patlaban ir pirmais numurs no pilotiem. Pagājušajā sezonā Maskalāna četrinieks uzvarēja Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Sanktmoricā un pēc tam bija otrais PK posmā Čezānā. ''Varbūt kādam tas bija pārsteigums. Personīgi man tas nebija pārsteigums,'' par šiem panākumiem sacīja Maskalāns. Latvijas komanda piedalījās tikai pusē no astoņiem PK posmiem, bet četrinieku vērtējumā Maskalānam ar to pietika 14.vietai kopvērtējumā, pēc sevis atstājot spēcīgo šveicieti Beatu Hefti, kurš arī izlaida četras pirmās sacensības Ziemeļamerikā.

''Mēs nekonkurējam ‒ esam labi čomi. Ko mums konkurēt? Visi trīs piloti viens otru atbalstām,'' Maskalāns uzsvēra labo gaisotni bobsleja izlasē. Sezonas galvenās sacensības februāra nogalē būs pasaules čempionāts Leikplesidā, ASV, bet Eiropas čempionāts notiks sarežģītajā Altenbergas trasē Vācijā. ''Leikplesidā neesmu daudz braucis, tādēļ uz to skatos piesardzīgi. Bet Altenbergas trase man patīk. Tajā man vairāk vai mazāk ir veicies diezgan labi, tāpēc skatos cerīgi,'' viņš pastāstīja.

29 gadus vecais Maskalāns, kurš aizpagājušajā sezonā iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs 2010.gadā Vankūverā iekļuva desmitniekā gan divniekos, gan četriniekos, ir pārliecināts, ka šajā sezonā jāstartē labāk nekā iepriekšējā, lai ''izaugsmes līnija ietu uz augšu''.

Tikai otro sezonu kā pilots aizvadīs Melbārdis, kurš pirms tam sekmīgi startēja kā stūmējs Miņina četriniekā. Par galveno jaunajā sezonā viņš uzskata turpināt krāt pieredzi, mēģināt uzrādīt labākus rezultātus, bet nekādus konkrētus mērķus nav izvirzījis. ''No manis prasīs [labus rezultātus] tajās trasēs, kurās jau esmu braucis. Kaut kāda pieredze jau ir, taču bobslejam tā vēl ir par mazu, tā ka vēl daudz, daudz jākrāj,'' viņš paskaidroja.

''Vieglākajās trasēs noteikti būs labāk. Tajās jācenšas parādīt maksimāli labāko rezultātu. Šis gads jau būs vieglāks salīdzinājumā ar iepriekšējo, kad trases bija svešas. Arī sarežģīto Leikplesidu es esmu iepazinis, kad uz to aizbraucu pēc pagājušās sezonas,'' norādīja bobslejam vēl ļoti jaunais tikai 23 gadus vecais Melbārdis. ''Man būs jāķer Edgars, Uģis ķers mani. Stūmēji vienmēr viens ar otru ir konkurējuši. Ja būs lielāka konkurence starp pilotiem, mēs visi virzīsimies uz priekšu. Tas tikai nāks par labu,'' klāstīja Melbārdis.

Pagaidām trešais numurs starp pilotiem ir 25 gadus vecais Žaļims, kurš bija stūmējs Maskalāna četriniekā godalgotajos PK posmos Sanktmoricā un Čezānā pagājušajā sezonā. ''Es nesaspringstu. Ja būs labāk, tad priecāšos, ja nebūs, tad ļoti nepārdzīvošu,'' situāciju mierīgi uztver Žaļims. Latvija šogad PK posmos startēs ar trim ekipāžām, taču Žaļimam vēl nepieciešami papildu braucieni ar četriniekiem, lai drīkstētu braukt PK posmos. ''No Eiropas trasēm neesmu braucis Kēnigszē, bet Ziemeļamerikā vispār neesmu startējis,'' atzina sportists.

''Altenberga ir traka trase, taču tur pozitīvais ir laba ledus kvalitāte. Trase nav no vieglajām ‒ sarežģīta, taču to var izbraukt,'' Žaļims novērtēja trasi, kur nākamgad paralēli PK punktiem tiks dalītas Eiropas čempionāta medaļas.

Piemērotāko stūmēju sadalīšana pa trim ekipāžām gan divniekos, gan četriniekos vēl tikai notiks, un arī sezonas laikā paredzami eksperimenti, izvēloties piemērotāko sastāvu. Uz Eiropu Latvijas bobslejisti izbrauks tikai 12.novembrī un sezonu sāks ar Eiropas kausa posmiem Īglsā un Kēnigszē. Pasaules kausa pirmais posms Īglsā risināsies decembra pirmās nedēļas nogalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi