Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Latvijas čempionāts rollerslēpošanā atgriezīsies Uzvaras parkā, startēs pasaules čempions Kaparkalējs

Šajā nedēļas nogalē, 21. un 22. septembrī, Madonā un Rīgā norisināsies Latvijas čempionāta trešais posms distanču slēpošanas vasaras paveidā rollerslēpošanā, sarūpējot aizraujošas cīņas.

Pirmajā dienā dalībnieki sacentīsies “Smeceres sila” trasē duatlonā, bet svētdien Rīgā komandu sprintā. Līdz ar to pēc divu gadu pārtraukuma rollerslēpošanas čempionāta posms notiks galvaspilsētā, šoreiz jau atjaunotajā un skaistajā Uzvaras parkā. No nupat pasaules čempionātā rollerslēpošanā panākumus guvušajiem Latvijas pārstāvjiem šajā posmā piedalīsies tikai komandu sprinta čempions Lauris Kaparkalējs, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas čempionāts rollerslēpošanā sākās jūlija vidū, kad kopā ar Pasaules kausa posmu Madonā jaunieši un vēlāk arī juniori un pieaugušie sacentās specifiskajā 200m sprintā Madonas centrā Raiņa ielā. Augusta izskaņā tika aizvadīts otrais posms ar tradicionālajām distancēm ar intervāla startu klasikā un slidsolī. Tagad ir pienākusi kārta noslēdzošajam posmam, kas būs atšķirīgās norises vietās.

Pirmā sacensību diena sākotnēji bija plānota Siguldā “Fischer Slēpošanas centrā”, bet to pārcēla uz Madonu, kur dalībnieki sacentīsies duatlonā, kas pirmo reizi tika ieviests 2020. gadā un notika Siguldā. Duatlons ietver krosa skriešanu un pēc tam rollerslēpošanu, kas atšķirībā no pagājušā gada būs klasikā. Kā allaž pašiem mazākajiem dalībniekiem duatlona vietā būs skikross. Tādējādi Madonā rollerslēpotāji valsts čempionāta ietvaros šogad viesosies otro reizi.

Otrajā sacensību dienā dalībnieki sacentīsies galvaspilsētā, jo sadarbībā ar Rīgas Sporta skolu “Arkādija” svētdien Latvijas čempionāta trešā posma noslēgums rollerslēpošanā ir paredzēts Uzvaras parkā. Līdz ar to RSS “Arkādijai” šogad šīs būs otrās organizētās nozīmīgās sacensības, jo janvārī atjaunotajā Sporta manēžā tika rīkotas vieglatlētikas sacensības “Arkādijas Rīgas kausi”, kas pulcēja spēcīgu sastāvu un arī vairākus ārvalstu dalībniekus.

Sportiskajā Uzvaras parkā Latvijas čempionāta posmi rollerslēpošanā notika 2021. un 2020. gadā, kā arī pāris reizes pirms tam, taču divus gadus, kamēr tur notika rekonstrukcijas darbi, sacensības rollerslēpošanā un citos sporta veidos bija jāpārceļ uz citu norises vietu.

Atjaunotajā un krāšņajā Uzvaras parkā Rīgā rollerslēpotāji noskaidros labākos komandu sprintā brīvajā stilā. Katrā komandā būs divi dalībnieki, uz maiņām abiem kopā veicot sešus posmus jeb katram pa trim reizēm. Rekonstruētajā parkā vairs nebūs tikai līdzenums, bet ir izveidoti nelieli uzkalniņi.

Nupat pasaules čempionātā rollerslēpošanā Itālijā medaļas izcīnīja trīs latvieši, no kuriem šajā nedēļas nogalē startēs tikai Lauris Kaparkalējs. Divus zeltus, kā arī kopvērtējuma titulu izcīnījušais Raimo Vīgants bija plānojis piedalīties komandu sprintā ar Niku Saulīti, kurš diemžēl ir apslimis, bet duatlons pēc četrām sacensību dienām Itālijā būtu drusku par daudz. Savukārt bronzas medaļniece junioru sprintā atrodas FIS nometnē Itālijā.

Abas dienas sacensības sāksies plkst.11.00, uz starta izejot pašiem mazākajiem dalībniekiem no S10 un V10.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi