Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas florbola leģenda Atis Blinds nolēmis likt punktu karjerai

Latvijas florbola leģenda Atis Blinds nolēmis likt punktu karjerai, sociālajā vietnē Facebook paziņoja sportists.

Šīs nedēļas nogalē sāksies Latvijas jaunā florbola līgas sezona, bet 37 gadus vecais Blinds pēc 22 gadiem florbolā nolēmis neturpināt karjeru.

"Laikam jau tas ir gana daudz, ja tā pašam uz to no malas jāpaskatās…. Un kas tik pa šo laiku nav piedzīvots, pārdzīvots un arī pat pārciests. Bet tik un tā, lai arī cik grūti ir bijis, neesmu padevies, bet turpinājis iet uz priekšu," paziņojumā raksta Blinds.

Blinds pateicās kādreizējam RTU florbola komandas vadītājam Kārlim Cinītim, kurš viņu un brāli ieveda florbolā. Tāpat Blinds saka paldies hokeja treneriem Pāvelam Jeļisejevam un Ērikam Miļunam, kuri ielika pamatus viņa sportista karjerai, kā arī treneriem Normundam Zvejniekam, Andrim Pīlupam, Gintam Bikaram, Normundam Grunckim, Īro Parviainenam un Arto Rīhimeki, kuri būtiski ietekmējuši viņa karjeru.

Florbolists paldies sāka arī fiziskās sagatavotības trenerim Ivaram Čākuram un masierim Vadimam Molohovskim, kā arī "Sporta Punkts" pārstāvjiem Rolanam Povšakam un Tāmarai Robežniecei. Blinds ir arī pateicīgs visiem pieciem florbola klubiem, kuros viņš spēlēja - RTU, "Ķekava", "Latvijas Avīze", "Lielvārde"/"FatPipe" un "Masters". Tāpat viņš pateicās Latvijas Florbola savienībai (LFS), kā arī komandas biedriem un pretiniekiem.

Vislielāko paldies Blinds saka ģimenei, kas jutusi līdzi un pārdzīvojusi, iespējams, pat vairāk nekā pats sportists.

Blinds ar 45 gūtiem vārtiem un 61 rezultatīvu piespēli ir Latvijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs. Deviņos pasaules čempionātos viņš guva 26 vārtus un atdeva 32 rezultatīvas piespēles, ar 58 punktiem ieņemot desmito vietu meistarsacīkšu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Blinds ir astoņkārtējs Latvijas čempions, pieckārtējs vicečempions un divkārtējs bronzas medaļas laureāts. Viņš Latvijas čempionātā guva 581 vārtus un asistēja vēl 714 vārtu guvumos, kas dod pirmo vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi