Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas florbolistēm vārti un sagrāve pret vareno Zviedriju

Latvijas sieviešu florbola izlase otrdien Šveices pilsētā Neišatelē ar zaudējumu noslēdza pasaules čempionāta grupu turnīru.

Latvietes B grupas otrajā spēlē ar rezultātu 1:16 (0:4, 0:6, 1:6) piekāpās astoņkārtējai pasaules čempionei Zviedrijai.

Latvijas izlase pretinieču pārspēku izturēja desmit minūtes un 24 sekundes, mača rezultātu atklājot Stefānijai Būberjai, kura pirmā vārtu priekšā uztvēra atlēkušo bumbiņu. Atvērušas Latvijas izlases vārtus, zviedrietes neapstājās un guva vēl 14 vārtus pēc kārtas.

Pretinieču bezatbildes vārtu sēriju pārtrauca Simona Grāpēna, kura trešā perioda 11.minūtē pēc Ingas Amateres piespēles realizēja vairākumu, triecot bumbiņu vārtu devītniekā. Līdz finālsvilpei Zviedrija guva vēl vienus vārtus un svinēja uzvaru ar 16:1.

Latvijas izlases rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Grāpēna.

Zīmīgi, ka Zviedrijas izlases uzbrucēja Anna Vijka šajā mačā kļuva par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju pasaules čempionātos. Viņas kontā planētas meistarsacīkstēs ir jau 77 punkti.

B apakšgrupā ar sešiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Zviedrija, četrus punktus iekrāja Čehija, divi punkti bija Slovākijai, bet Latvija palika bešā.

Latvietes trešdien astotdaļfinālā mēros spēkus ar C apakšgrupas uzvarētāju Norvēģiju.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā B grupā Latvija ar 2:14 zaudēja Čehijai, bet otrajā ar 5:7 atzina Slovākijas pārākumu. Tikmēr Zviedrija pirms tam ar 23:1 sagrāva Slovākiju un ar 10:2 uzveica Čehiju.

Zviedrietes zelta medaļas izcīnījušas pēdējos sešos pasaules čempionātos pēc kārtas. Aizpērn latvietes viņām kapitulēja ar 0:21.

Pēc apakšgrupu sacensībām ceturtdaļfinālam uzreiz kvalificējās A un B grupu divas labākās komandas, savukārt šo grupu trešo un ceturto vietu ieguvējām būs jāaizvada vēl viens mačs, kurā par vietu labāko astoņniekā būs jātiekas ar C vai D apakšgrupas divām labākajām izlasēm.

Valstsvienības sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, piecas aizsardzības spēlētājas un 13 uzbrucējas. Vislielākā spēlētāju pārstāvniecība ir no Kocēnu kluba "Rubene" - septiņas florbolistes. Četras spēlētājas pārstāv klubu "Ķekava", trīs - "Ķekavas Bulldogs", bet pa vienai - pirmās līgas komandas "NND" (Rīga) un "Lekrings" (Cēsis). Vēl četras kandidātes ikdienā spēlē ārzemju klubos - Lauma Višņevska - Zviedrijā, Evelīna Garbare - Šveicē, Anna Ankudinova un Elizabete Pavlovska - Somijā.

Latvijas izlase pasaules reitingā šobrīd ieņem augsto piekto vietu, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, valstsvienība izcīnīja sesto vietu. Latvietes piedalījušās visos 11 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, nekad nefinišējot zemāk par septīto vietu. 2007.gada pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība ieguva pat augsto ceturto vietu, kas ir dalīts visu laiku labākais sasniegums starp visu sporta spēļu Latvijas pieaugušo izlasēm.

Galvenajam trenerim Jurijam Fedulovam palīdzē treneris Jānis Inģists, vārtsargu treneris Valērijs Bodnieks un fiziskās sagatavotības trenere Gundega Immere.

Čempionāts Šveices pilsētā Neišatelē norisināsies līdz svētdienai.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsardzes: Lauma Višņevska ("Falun", Zviedrija), Kristīne Kirilova ("Ķekava");

aizsardzes: Elizabete Pavlovska ("Rankat Ankat", Somija), Samanta Bērziņa ("Rubene"), Laura Gaugere ("Rubene"), Madara Adamane ("Rubene"), Kristiāna Grāvīte ("Ķekavas Bulldogs");

uzbrucējas: Evelīna Garbare ("Wizards Bern Burgdorf", Šveice), Anna Ankudinova ("Rankat Ankat", Somija), Simona Grāpēna ("Rubene"), Jūlija Rozīte ("Rubene"), Klinta Mārtiņjēkaba ("Ķekava"), Elīza Elizabete Bērziņa ("Ķekava"), Paula Matisone ("Rubene"), Paula Metāla ("Ķekava"), Māra Stapkēviča ("NND"), Līga Vancāne ("Ķekavas Bulldogs"), Džeina Eglīte ("Lekrings"), Inga Ametere ("Ķekavas Bulldogs") un Lība Daija Mikova ("Rubene").

Top komentāri

Tālis
T
Nav jāpiedalās, ja nav gatavība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi