Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas handbolisti revanšējas Itālijai Eiropas čempionāta kvalifikācijā

Latvijas vīriešu handbola izlase svētdien 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē Valmierā ar rezultātu 31:29 (17:14) pārspēja Itālijas valstsvienību, revanšējoties par ceturtdien piedzīvoto zaudējumu.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar astoņiem gūtiem vārtiem bija kapteinis Ingars Dude, sešus vārtus guva Dainis Krištopāns, pieci precīzi metieni bija Mārim Veršakovam, bet pa četrām reizēm viesus pārspēja Nils Kreicbergs un Ņikita Pančenko.

Itāļiem labākais ar deviņiem gūtiem vārtiem bija Dāvide Bulcamīni.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, Latvijas izlasē atgriezās Dude, kā arī sastāvs tika pastiprināts ar Kreicbergu un Veršakovu. Pastiprinoties komandas kodolam, vairāk iespēju bija arī izlases līderim Krištopānam, kurš jau sākumā palīdzēja ar pāris gūtiem vārtiem un sarūgtināja ceturtdien Itālijā labi spēlējušo vārtsargu Domeniko Ebneru.

Latvieši lielāko daļu no pirmā puslaika bija vadībā ar 1-2 vārtiem, bet pārtraukumā devās ar trīs vārtu pārsvaru - 17:14.

Otro puslaiku viesi no Itālijas iesāka ar diviem bezatbildes vārtiem, bet latvieši atguva trīs "golu" pārsvaru līdz pretinieki 15 minūtes pirms mača beigām izlīdzināja rezultātu - 23:23. Vēl uz brīdi ciemiņi ieguva vadību, taču Krištopāns un Dude atgrieza Latviju priekšā - 27:25.

Itālijas handbolisti atbildēja ar trim vārtiem un atkal nosvēra svaru kausus par labu sev, turklāt divu minūšu sodu saņēma Krištopāns. Vēlāk Pančenko izlīdzināja rezultātu, bet priekšpēdējā minūtē Kreicbergs panāca 29:28.

Viesu uzbrukumu ar veiksmīgu aizsardzību apturēja Krištopāns, bet otrā laukuma galā sekmīgs bija Kreicbergs - 30:28. Itālija atbildēja ar vārtu guvumu, bet pēdējā sekundē Dude panāca 31:29.

Abas izlases pirmo savstarpējo spēli aizvadīja ceturtdien, kad Kjēti pilsētā pārāki ar 28:17 bija itāļi. Itālijas izlasē teicamu sniegumu demonstrēja vārtsargs Ebners.

Ceturtdienas mačā nepiedalījās izlases kapteinis Dude, kurš trešdien treniņā guva muguras savainojumu. 

Latvijai tā bija pirmā cīņa kvalifikācijas turnīra sestajā grupā, kamēr Itālija vienu cīņu jau bija aizvadījusi. 8.novembrī itāļi savās mājās piekāpās Norvēģijai ar 24:39. 

Latvijas izlase, gatavojoties spēlei, aizvadīja divus mačus ar "SynotTip" handbola virslīgas klubu izlasi, kurā spēlēja Latvijas B izlases handbolisti kopā ar virslīgā spēlējošiem leģionāriem. Latvijas valstsvienība svinēja divas pārliecinošas uzvaras ar 40:24 un 45:31.

Grupas galvgalī ar četriem punktiem trīs spēlēs ir Norvēģija, pa diviem punktiem ir Baltkrievijai, Itālijai un Latvijai, bet latviešiem un baltkrieviem ir pa spēlei rezervē.

Finālturnīrā iekļūst katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās no astoņām trešo vietu ieguvējām.

Finālturnīrs no 2022.gada 13. līdz 30.janvārim notiks Ungārijā un Slovākijā. Vietu tajā bez mājiniekiem jau nodrošinājušas 2022.gada Eiropas meistarsacīkšu finālistes Spānija un Horvātija.

Iepriekšējā čempionātā finālā Spānija pieveica Horvātiju ar 22:20.

Gan baltkrievi, gan norvēģi itin veiksmīgi startēja 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vieni no čempionāta rīkotājiem norvēģi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pusfinālā pret Horvātiju (28:29), bet bronzas spēlē pārliecinoši apspēlēja Slovēniju (28:20). Norvēģija šobrīd ir viena no spēcīgākajām izlasēm pasaulē.

Baltkrievi 2020.gada Eiropas čempionātā līdz "play-off" netika, taču no pirmā grupu turnīra izkļuva. Kopumā Baltkrievija ierindojās 10.vietā, ar ko vēlāk koronavīrusa pandēmijas dēļ pietika, lai kvalificētos pasaules čempionātam.

Savukārt Itālija Eiropas čempionāta finālturnīrā vienīgo reizi spēlēja 1998.gadā, kad bija čempionāta rīkotāja.

Lielākais Latvijas izlases panākums ir iekļūšana 2020.gada Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā, kur grupā ar 22:33 tika zaudēts Spānijai, ar 24:32 - Nīderlandei un ar 27:28 - Vācijai, grupā ieņemot pēdējo ceturto vietu, kas deva pēdējo vietu finālturnīra 24 komandu vidū.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi